120 godina čekaju na titulu prvaka: Cijeli grad je izašao na ulice, 45 minuta ih dijeli od čuda!

Imaju sve u svojim rukama

120 godina čekaju na titulu prvaka: Cijeli grad je izašao na ulice, 45 minuta ih dijeli od čuda!

Admin Čaušević

Ako se u nekom sportu dešavaju čuda to je fudbal. S vremena na vrijeme se desi nestvano te svakom nizu dođe kraj. Upravo se to dešava u jednoj od najfudbalskijih zemalja Evrope.

Ukoliko nekog ljubitelja fudbala pitate ko će biti prvak Njemačke, svako će kao iz topa reći Bayern Minhen. Bavarci su čak 11 godina zaredom osvajali "salataru".

Međutim, izgleda da nevjerovatnom nizu dolazi kraj, tačnije potrebno je još 45 minuta i Njemačka će dobiti novog prvaka.

Bayer Leverkusen će po prvi put u 120 godina dugoj tradiciji osvojiti Bundesligu, da se to ne desi treba se desiti pravo čudo.

Naime, nakon prvog poluvremena duela protiv Werdera, Apotekali imaju minimalnu prednost, a za osvajanje titule dovoljan im je i bod.

Vodeći gol za Bayer Leverkusen postigao je Boniface u 25. minuti kada je uspješđno realizovao penal za slavlje na prepunoj BayAreni.

Oglasi

Inače, prilikom dolaska na utakmicu ulicama Leverkusena su vladale do tada neviđene scene pošto su na ulice izašle na hiljade navijača.

Sam dolazak na stadion je izgledao nestvarno iz ptičije perspektive. Ko čeka taj i dočeka, a ako je neko konačno zaslužio titulu Bundeslige to je svakako Bayer.

Bayern tako gubi salataru nakon 11 godina, a osim Bavarcima večeras će biti jako teško i navijačima Borussije koji su godinama bili blizu da prekinu seriju kluba iz Minhena, ali nisu uspjevali.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Apotekari su 2001. godine u završnicu sezone ušli sa velikim šansama da osvoje Bundesligu, došli do finala Lige prvaka i DFB Pokala, ali su na kraju ostali bez svega.

Ipak, skor četvrt vijeka kasnije dešava se drugačije. Titula je na dohvat ruke i uz osvojen Kup UEFA 1988. godine ovo će sigurno biti najveći klupski uspjeh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi