Apokaliptične scene u Leverkusenu: Bayer je prvak Njemačke, sudija "pobjegao" prije kraja sa terena!

Prvi put u klupskoj historij

Apokaliptične scene u Leverkusenu: Bayer je prvak Njemačke, sudija "pobjegao" prije kraja sa terena!

Admin Čaušević

Potpuno zasluženo! Bayer Leverkusen je po prvi put u klupskoj historiji postao prvak Njemačke nakon što je u 29. kolu Bundeslige razbio Werder Bremen i titulu osvojio pet kola prije kraja.

Xabi Alonso je u takmičarskoj godini 2023/24 obavio trenerski doktorat. Od Bayer Levekusena je napravio fantastičan tim i stigao je prvu titulu prvaka popularnim Apotekarima.

Ne pamti se da je na toliko superioran način neki klub osvojio titulu prvaka Njemačke, a da to nije Bayern pošto su Apotekari ostavili Bavarce na -16.

Bayer je osnovan 1904. godine i praktično je 120 godina čekao na titulu prvaka i konačno dočekao, potpuno zasluženo nakon silnih godina čekanja.

Duel sa Werderom je bio jedsmjerna ulica. Konačan rezultat bio je 5:0, a apsolutni kralj meča bio je Wirtz koji je kompletirao hat-trick nakon u drugom poluvremenu.

Oglasi

Poslije prvog dijela Boniface je zabio za 1:0 iz penala, da bi u drugom poluvremenu Apotekari zabili još četiti komada. Xhaka je zabio u 60., da bi nakon toga Wirtz zabio tri gola u nizu.

Navijači su posljednjih 20-ak minuta bilo jako nestrpljivi i jedva su čekali da utrče u teren, posebno je to bilo vidljivo u finišu utakmice.

Kada je zabio Wirtz peti gol na hiljade navijača je utrčalo na teren, sudija Osmers nije stigao ni svirati kraj meča, ali je slavlje počelo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, posljednjih 11 godina prvak Njemčake bio je Bayern, a nema sumnje da će današnje scene sa BayArene obići svijet.

Za Apotekare sezona nije završena pošto ih čeka finale DFB Pokala protiv drugoligaša Kaiserslautrena, dok su na pravom putu da izbore i polufinale Europa lige nakon 2:0 protiv West Hama u prvom meču četvrtfinala.

Top Komentari

FudbalskiGenije
Izbjeglice i guzoperači na aparatima hahahaahahahha
1 3
guliy
Sasvim zasluzeno , svaka cast ....lijepo je vidjeti ekipu da osvoji prvi put i najbolja su ekipa u evropi trenutnu nema sta ....nakon 32 titule Bayerna , i 11 godina zaredom posteno je preskocit jednu godinu. Bravo Leverkuzen !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi