Otkriven tajni plan Xabija Alonsa: Ovo su tri kluba koje Španac želi da trenira u svojoj karijeri

Postavio sebi visoke ciljeve

Otkriven tajni plan Xabija Alonsa: Ovo su tri kluba koje Španac želi da trenira u svojoj karijeri

E. Čaušević

Xabi Alonso ove sezone radi sjajan posao na klupi Bayer Leverkusena zbog čega mnogi misle da će na ljeto preuzeti klupu nekog od evropskih velikana. Najviše se povezuje s Liverpoolom, a sada je otkriven i navodni plan koji on ima kada je u pitanju lista klubova koje Španac želi da trenira.

Alonso je imao sjajnu fudbalsku karijeru u kojoj je osvojio skoro sve što je mogao, a imao je privilegiju da nastupa za Liverpool, Bayern i Real Madrid.

Nakon završetka igračke posvetio se trenerskoj karijeri i ide mu odlično. U oktobru 2022. godine stigao je u Bayer Leverkusen s kojim ove sezone radi čuda u Bundesligi i našao se na radardu mnogih evropskih velikana.

U posljednje vrijeme najviše se špekuliše o tome da bi Alonso mogao biti novi trener Liverpoola od iduće sezone jer poznato je da na ljeto Jurgen Klopp napušta Redse, a na Anfieldu smatraju da bi upravo Španac bio idealno rješenje.

Da to nije nemoguća misija otkrio je i novinar Guillem Balague koji tvrdi da Alonso ima tajni plan kada je u pitanju njegova trenerska karijera, odnosno listu velikana koje bi volio trenirati.

Oglasi

"Kada je iz B tima Real Sociedada otišao u Leverkusen rekao je agentu da će se vratiti u španski klub ako stvari ne budu kako treba. Očito da sve ide bolje od očekivanog", priča Balague i nastavlja.

"On ima svoj tajni plan, odnosno listu klubova u kojima bi volio da radi. Nakon što je agentu rekao šta će uraditi ako ne uspije u Leverkusenu priznao mu je i da ima plan šta da radi ako se dokaže kao trener".

"Otkrio mu je da su na toj listi tri kluba, a to su Liverpool, Real Madrid i Bayern. To su klubovi koje Xabi želi da trenira jednog dana u svojoj karijeri. Iskreno, ja bih tu uključio i Manchester City jer on mi je idelano rješenje i ako Pep Guardiola napusti Etihad. Ta lista postoji, ali redoslijed ne možemo znati".

To je samo dodatno podgrijalo špekulacije da bi Xabi mogao na ljeto put Liverpoola iako u Leverkusenu ne žele tako lako da puste i sigurni su da će on i naredne sezone biti na klupi Apotekara.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alonsu trenutno ide odlično i bit će interesantno pratiti da li ova navodna lista zaista jeste njegov tajni plan. Vrata Liverpoola su mu se neočekivano otvorila brže od planiranog, a šta će nam naredno ljeto donijeti ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Klicko2
Lako ti je biti trener penal vardrida,imaš sudije imaš savez iza svojih leđa.Pljuc na taj fašističko-prljavi poluklub
1 1
**** vas Xavi više , uključite malo mozga , koga god bude vodio poslje Leverkusena to neće biti to , jedno je radit u Realu , Cityu a jedno u Leverkusenu....on je trenutno priča za sebe , doktor koji je od govana napravio pitu ali malo spustite loptu ...jači treneri nisu uspijevali...polako
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi