Liverpool kontaktirao Xabija Alonsa, Španac jednom rečenicom pokazao svima kakav je čovjek!

Navijači Leverkusena oduševljeni potezom svog trenera

Liverpool kontaktirao Xabija Alonsa, Španac jednom rečenicom pokazao svima kakav je čovjek!

E. Čaušević

Bayer Leverkusen plasirao se u polufinale njemačkog DFB Pokala pobjedom na Stuttgartom (3:2), ali euforija navijača tog tima je splasnula kada je objavljeno da je Liverpool kontaktirao njihovog trenera Xabija Alonsa. No, Španac je nekadašnjem klubu ekspresno odgovorio i to samo jednom jasnom rečenicom.

Bayer ove sezone igra nevjerovatno pod palicom Xabija Alonsa i nalazi se na odličnom putu da postane prvak Njemačke, a klub iz Leverkusena ima šansu i da se domogne trofeja u DFB Pokalu.

Leverkusen je sinoć u četvrtfinalu ovog takmičenja na svom terenu pobijedio Stuttgart sa 3:2 i plasirao se u polufinale gdje su prošli još Fortuna Dusseldorf i Kaiserslautern, a za posljednje mjesto borit će se Saarbrucken i Borussina Monchengladbach.

Međutim, euforija navijača Leverkusena nakon sinoćnje pobjede protiv Stuttgarta brzo je splasnula jer se pojavila informacija da je Liverpool zvanično kontaktirao Xabija Alonsa i ponudio mu mjesto trenera na Anfieldu.

Poznato je da će Liverpool na kraju sezone ostati bez trenera jer je Jurgen Klopp potvrdio da napušta engleski klub. S Redsima se povezuje dosta trenerskih imena, no svi su sigurni da je upravo Alonso prva želja čelnika Liverpoola.

Oglasi

Ovaj 42-godišnji španski stručnjak u Leverkusen je stigao u oktobru 2022. godine i radi sjajan posao, te nije ni čudo što je privukao interes mnogih timova.

Navijačima Leverkusena jasno je da će Xavi Alonso teško odbiti poziv iz Liverpoola gdje je kao igrač proveo vjerovatno najljepše dane svoje karijere i sigurno ima želju da se ponovo vrati na Anfield i to u ulozi trenera.

Međutim, njemački mediji navode da je Alonso ekspresno reagovao na poziv iz Liverpoola, te da je u jednoj rečenici poslao jasnu poruku čelnicima engleskog kluba.

Alonso je, navodno, poručio Liverpoolu da sada ne želi počinjati nikakve razgovore i pregovore, te je tražio od kluba da sačekaju kraj sezone kako bi ozbiljnije popričali o svemu.

Oglasi

Španac želi maksimalno da se fokusira na sezonu s Bayerom gdje ima šansu da ovom klubu donese dvostruku krunu, te ne želi da eventualni pregovori naruše atmosferu u svlačionici i klubu pred najvažnije utakmice.

Takav potez oduševio je navijače Leverkusena jer je Alonso pokazao da je u potpunosti fokusiran samo na njemački klub i da ga trenutno nikakve druge ponude ne zanimaju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alonso s Leverkusenom ima ugovor do ljeta 2026. godine, ali je za očekivati da Španac napusti klub i ode u Liverpool ukoliko dođe zvanična ponuda s Anfielda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti