Hladan tuš na Anfieldu ugasio nade Liverpoola, objašnjeno zašto Xabi Alonso ostaje u Leverkusenu

Čelnici njemačkog kluba sigurni u takav ishod

Hladan tuš na Anfieldu ugasio nade Liverpoola, objašnjeno zašto Xabi Alonso ostaje u Leverkusenu

E. Čaušević

Xabi Alonso ove sezone radi fantastičan posao na klupi Bayer Leverkusena i pojavile su se špekulacije da je španski stručnjak prvi kandidat za novog trenera Liverpoola. Međutim, iz njemačkog kluba su se odlučili oglasiti na tu temu i objasniti zašto vjeruju da Alonso na ljeto ostaje u Leverkusenu.

Leverkusen je iznenadio sve kada je u oktobru 2022. godine odlučio da Xabi Alonso bude trener ovog tima jer prije toga nije imao nekog većeg iskustva u trenerskom poslu s obzirom da je radio u omladinskim kategorijama Real Madrida i vodio je B tim Real Sociedada.

Međutim, čelnici njemačkog kluba vjerovali su da je Alonso pravo rješenje i nisu pogriješili. Španski stručnjak radi sjajan posao na klupi Leverkusena koji se nakon dugo vremena ponovo bori za titulu prvaka u Njemačkoj.

Bayer je za vikend slavio u derbiju protiv Bayerna sa 3:0 i sada ima pet bodova prednosti na liderskoj poziciji Bundeslige.

Alonso je svojim sjajnim poslom skrenuo pažnju nekoliko evropskih klubova, a u zadnje vrijeme najviše se špekuliše da bi upravo Španac mogao da preuzme klupu Liverpoola nakon što Jurgen Klopp napusti Redse na kraju sezone.

Oglasi

On je kao igrač ostavio dubok trag na Anfieldu i mnogi vide Alonsa kao idealnu zamjenu za Kloppa, a navodno i čelnici Liverpoola ne kriju želju da bi španski stručnjak bio dobro rješenje.

Međutim, iako Alonso i Liverpool imaju odličan odnos sigurno je da se u svemu tome i Leverkusen nešto pita. Čelnici njemačkog kluba vjeruju da Alonso neće tek tako na ljeto spakovati kofere i otići u Englesku.

O tome je govorio Simon Rolfes koji obavlja direktorsku funkciju u klubu, te je objasnio zbog čega vjeruje da će Alonso i naredne sezone biti na trenerskoj klupi Apotekara.

"Siguran sam da ostaje u Leverkusenu. Prvo zbog stavki koje se nalaze u ugovoru, a drugo zato što znam koliko uživa ovdje i kako se osjeća. Porodica mu se također uklopila u život ovdje i nema razloga da se nešto mijenja", rekao je Rolfes i dodao.

Oglasi

"Svjestan je i da ima veoma dobru ekipu na raspolaganju koja je itekako perspektivna da napravi velike stvari što već i rade. Iduće sezone će imati na raspolaganju još bolji tim i siguran sam da će ostati. Igrači i svi to želimo, a on to dobro zna".

Iako su se i navijači Liverpoola nadali da bi Alonso mogao doći umjesto Kloppa čini se da im se želja neće ispuniti, barem ne na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored Alonsa s Redsima se povezuje još nekoliko trenerskih imena, a ponajviše su to Roberto De Zerbi koji trenutno vodi Brighton, te Ruben Amorim koji je trener lisabonskog Sportinga.

Inače, ovaj 42-godišnji stručnjak s Bayer Leverkusenom ima saradnju do ljeta 2026. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi