Dobrodošao u klub: Severina novo ime u Partizanu!

Pojačanje u Humskoj

Dobrodošao u klub: Severina novo ime u Partizanu!

Eldar Ganibegović

Nakon jedne od najlošijih sezona u novijoj historiji Partizana, klub iz Humske odlučio je napraviti neke rezove, a sada u redove crno-bijelih stiže krilni fudbaler iz Kurasaa.

Partizan je minule sezone završio četvrti u srbijanskoj Superligi sa 71 osvojenim bodom, čak 26 manje od prvaka i velikog rivala, Crvene zvezde.

Čak iako iz Srbije dva kluba idu u Ligu prvaka (prvak direktno u grupnu fazu, viceprvak u 3. pretkolo), Partzian se domogao tek pretkola u Konferencijskoj ligi.

Razočaravajuća sezona je iza Partizana i navijača ovog kluba, no čelnici kluba iz Humske ne sjede skrštenih ruku i već su dogovorili još jedno pojačanje.

U redove kluba iz glavnog grada Srbije dolazi Severina Xander. Fudbaler porijeklom iz Kurasaa do sada je cijelu karijeru proveo u Nizozemskoj.

Ovaj 22-godišnjak igra na poziciji lijevog krila, ali po potrebi može odigrati i desno. U Partizan stiže kao slobodan igrač iz redova ADO Den Haaga.

Oglasi

Karijeru je i počeo u ovom klubu, dok je u mlađim uzrastima nosio dresove Quick DH-a i Sparte iz Rotterdama.

Do sada je u seniorskoj karijeri postigao tek osam pogodaka i podijelio 12 asistencija, te ostaje da vidimo da li će biti pojačanje za Partizan. 

Partizan je do sada doveo golmana Jovanovića iz Apolona, lijevog beka Antića iz Khimkija, napadača Nikolića iz Vojvodine, defanzivnog veznjaka Šćekića iz Hapoela (Haifa), te veznjaka Francka Kanoutea iz Cercle Bruggea.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Što se odlazaka tiče, za milion i po eura u katarski Al-Shamal otišao je Ricardo Gomes, dok je Igor Vujačić Rubinu iz Kazana prodan za milion eura.

Vanja Vlahović prodat je Atalanti za pola miliona eura, dok je Slobodan Urošević otišao za 200 hiljada eura u Aris Limassol. Klub su napustili još Arambašić, Subotić, Stašević, Traore, Fejsa i Lukač, dok je Colorado na posudbi u kolumbijskoj Cortuluji.

Top Komentari

rodjak
bice "hrana" za protivnicke navijace ;)
0 0
Antaaaaa
Sreca njihova nije golman
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi