Partizan prodao stopera za milion eura, otvara li se konačno prostor za Saničanina?

Nije se mnogo naigrao

Partizan prodao stopera za milion eura, otvara li se konačno prostor za Saničanina?

Eldar Ganibegović

Siniša Saničanin ne igra mnogo u Partizanu koji dugo nije bio lošiji, no sada bi se to moglo promijeniti pošto je beogradski velikan prodao stopera za milion eura.

Samo 17 puta je bh. reprezentativac Siniša Saničanin nastupio za Partizan u ligi prošle sezone uz jedan postignut pogodak.

Bio je i tragičar Partizana u Evropi protiv Sheriffa, no bez obzira na lošu formu redovno je dobijao pozive u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Zbog toga je često bio prozivan od strane navijača i nije igrao u prva četiri kola kvalifikacija onako kako on zna, jer se u mnogo boljem svjetlu prikazao 2020. godine kada je tek stigao u redove Zmajeva.

Za njega bi odlazak crnogorskog reprezentativca Igora Vujačića mogao značiti i otvaranje prostora za veću minutažu naredne sezone u Partizanu.

Oglasi

Naime, beogradski klub prodao je Vujačića u ruski Rostov za milion eura, a do sada nije doveo drugu opciju na poziciji stopera.

Siniša Saničanin ugovor ima do kraja naredne sezone, odnosno do juna 2024. godine i ako ostane u srbijanskom klubu definitivno se od njega očekuje sezona bolja od prethodne.

Partizan je do sada doveo golmana Jovanovića iz Apolona, lijevog beka Antića iz Khimkija, napadača Nikolića iz Vojvodine i defanzivnog veznjaka Šćekića iz Hapoela (Haifa). 

Što se odlazaka tiče, prodaja Vujačića nije najveća, s obzirom na to da je za milion i po eura u katarski Al-Shamal otišao Ricardo Gomes. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Vanja Vlahović prodat je Atalanti za pola miliona eura, dok je Slobodan Urošević otišao za 200 hiljada eura u Aris Limassol. 

Klub su napustili još Arambašić, Subotić, Stašević, Traore, Fejsa i Lukač, dok je Colorado na posudbi u kolumbijskoj Cortuluji.

Top Komentari

vedin
On nije ni za 1. Federalne lige.
0 2
Samir55
Pisete o Sanicaninu, a ne pisete o navijacima Partizana koji su danas na svom stadionu istakli transparent sa kojim su obiljezili 11.juli kao dan oslobodjenja Srebrenice. O tom skandalu je pisao srpski portal Direktno.rs, a na bh portalima ni rijeci o toj sramoti iz FK Partizan. Prosto ne mogu vjerovati da sam dozivio vrijeme kad nasi mediji presutkuju srpske provokacije.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti