Dok Felix čeka odlazak u Barcelonu od Xavija dobio nezapamćen šamar

Trener katalonskog kluba je rekao svoje

Dok Felix čeka odlazak u Barcelonu od Xavija dobio nezapamćen šamar

Endin Čaušević

Portugalski reprezentativac Joao Felix izazvao je gnjev navijača Atletico Madrida priznanjem da želi zaigrati za Barcelonu i nada se da je taj transfer moguć do kraja ljetnog prelaznog roka. Dok se Felix nada da će Barca krenuti po njega stigle su i loše vijesti koje su takav ishod učinile skoro nemogućom misijom.

Joao Felix se vratio u Atletico Madrid nakon šestomjesečne posudbe u Chelseaju koji na kraju nije htio otkupiti njegov ugovor iako se Portugalac svim silama trudio da se to desi.

Bilo je jasno da se Felix ne želi vratiti u Atletico, ali ni njega baš ne žele u tom klubu. Njegov broj sedam već su dali Antoineu Griezmannu, dok mu je Diego Simeone na početku priprema poručio da neće računati na njega.

Gnjev navijača i čelnika kluba izazvao je izjavom da mu je san da zaigra u dresu Barcelone i da se nada da se to može ostvariti što prije.

Španski mediji već danima pišu da Barcelona pokušava zaista dovesti Felixa i da s Atletico Madridom pregovaraju oko posudbe s obaveznim otkupom ugovora.

Oglasi

Također, Felix je putem agenta poručio Kataloncima da ih je spreman čekati koliko god treba i da u obzir dolazi samo odlazak u taj klub, te da ga duge ponude uopšte ne zanimaju.

Međutim, čini se da je stigao hladan tuš za Felixa i to iz katalonskog kluba. Mundo Deportivo objavio je da je Xavi razgovarao s Decom oko dolaska Portugalca i da je dao iskreno mišljenje o svemu tome.

Xavi je poručio Decu da ne vidi pravo mjesto u formaciji Barcelone za Felixa i da se Portugalac trenutno uopšte ne uklapa u njegove planove, te da bi dolazak mladog napadača bio potpuno nepotreban.

Trener Barcelone smatra da trenutno u igračkom kadru nema mjesta za Felixa i da ima dovoljno izbora u ofanzivi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Mundo Deportivo navodi da bi se situacija mogla preokrenuti samo u slučaju da neko od ofanzivaca napusti Barcelonu tokom ljeta, a prvenstveno se to odnosi na Ferrana Torresa kojeg Barca pokušava prodati.

Za Felixa se noćna mora nastavlja jer je u klubu u kojem on ne želi biti, ali ni njega tu ne žele i bit že zanimljivo vidjeti kakva sudbina ga čeka na kraju ljetnog prelaznog roka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
mali umišljeni *****ćić, sumnjam da ga itko iskreno želi. može negdje za male pare. vraća mu se ono kako se ponašao zadnjih nekoliko godina, nije bolje ni zaslužio.
0 0
plemic
mali umišljeni *****ćić, sumnjam da ga itko iskreno želi. može negdje za male pare. vraća mu se ono kako se ponašao zadnjih nekoliko godina, nije bolje ni zaslužio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi