Xavi bira između dvojice, navijači Barcelone ne žele niti jednog

Nalazi se u problemu

Xavi bira između dvojice, navijači Barcelone ne žele niti jednog

Esmer Oštraković

Nakon što je Svjetsko prvenstvo završeno, svi sada jedva čekamo povratak najjačih svjetskih liga, a ubrzo nam dolaz i januarski prijelazni rok.

Kao i uvijek i ove godine očekujemo da januar donese neke iznenađujuće transfere, dok je jasno da neke ekipe jednostavno moraju pojačati određene pozicije u timu.

Takva je situacija i sa Barcelonom. Inostrani mediji vjeruju da će biti prometno u ekipi Barcelone, a posebno se razmatra pojačanje na jednoj poziciji.

Radi se o desnom beku gdje Barcelona ima jako mnogo problema, prije svega zbog povreda, ali i zbog toga što Bellerin igra užasno ove sezone.

Očekivalo se jako mnogo od Bellerina kada je stigao u Barcelonu na početku sezone, ali sve što je odigrao ove sezone bilo je jako loše.

Barcelona je tako krenula u potragu za novim desnim bekom, a kako stoje stvari već u janurau će pokušati da se pojačaju na ovoj poziciji.

Oglasi

Naime, sveli su listu na samo dva imena, a radi se o Benjaminu Pavardu i Thomasu Meunieru, te traje rasprava ko bi bio bolji izbor.

Kada je riječ o igračkim kvalitetima svi u Barceloni su navodno dostva više zadovoljni sa Pavardom, ali je sa njim problem što ga sve više u posljednje vrijeme nazivaju krticom.

Jasno je da to nikako ne treba Xaviju u njegovoj ekipi, te je to glavni razlog zbog kojeg se trener Barcelone premišlja kada je riječ o transferu ovog igrača.

Druga opcija je Thomas Meunier koji također igra jako dobro, ali jasno je da je Pavard dosta bolji nogometaš od Meuniera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji tvrde da će do početka januara biti donesena konačna odluka, a Barcelona je za nekog od ove dvojice nogometaša spremna izdvojiti 15 miliona eura.

Osim toga, u španskim medijima se špekuliše kako su navijači, nakon što je vijest ugledala svjetlo dana, bili u velikom šoku kada su vidjeli sa kim pregovara njihova ekipa, te su na društvenim mrežama dali do znanja da ne žele niti jednog od ova dva igrača u klubu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti