Barcelona ove zime želi samo jednog igrača, ali i oko toga su nastali veliki problemi
Martin Zubimendi želja je čelnika Barcelone za zimski prijelazni rok.

Ne mogu postići dogovor

Barcelona ove zime želi samo jednog igrača, ali i oko toga su nastali veliki problemi

E. Ganibegović

U zimskom prijelaznom roku Barcelona želi da dovede samo jednog igrača, ali novac je ponovo problem i ne mogu nikako da se dogovore s drugom stranom oko načina kupovina željenog igrača.

Sergio Busquets na ljeto će napustiti Barcelonu, a u glavnom gradu Katalonije već razmišljaju o njegovoj zamjeni.

Tako ove zime Barcelone ima za želju dovesti samo jednog igrača, a u pitanju je Martin Zubimendi iz Real Sociedada.

Katalonci su dosta pregovarali sa Baskijcima, koji pristaju samo na 60 miliona eura koliko iznosi izlazna klauzula 23-godišnjeg veznjaka. 

Barcelona je na kraju pristala da plati ovaj iznos, ali postoji samo jedan aspekt oko kojeg se dvije strane do sada nisu dogovorile.

Blaugrana želi ponuditi novac u nekoliko rata, dok Sociedad želi sve odjednom, u gotovini, tvrdi novinar Toni Juanmarti.

Oglasi

Osim Zubimendija, podsjetimo, s Barcelonom se povezuje i francuski veznjak N'Golo Kante.

Prema španskom Sportu, N'Golo Kante i Barcelona su u odmaklim pregovorima o predugovoru koji će biti potpisan u januaru.

U ljeto 2023. Kante može kao slobodan igrač preći u bilo koji tim, što znači da Barcelonu ne bi koštao ništa, osim eventualno bonusa za potpis.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tokom pregovora za ovaj transfer, Barcelona je poslala sportskog direktora Mateua Alemanyja, koji je razgovarao sa agentom N'Golo Kantea.

Da li će makar jedan od ova dva igrača na kraju završiti na Camp Nou stadionu, ostaje nam da vidimo. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Blaugrana želi ponuditi novac u nekoliko rata, dok Sociedad želi sve odjednom, #u gotovini,# tvrdi novinar Toni Juanmarti. U gotovini 60 mil eura !!! waooooo jbt Haha haha haha haha haha haha haha haha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi