Xavi najavljuje jedan od najvećih transfera na ljeto: "Niko ne može reći ne Barceloni"

Haaland dolazi?

Xavi najavljuje jedan od najvećih transfera na ljeto: "Niko ne može reći ne Barceloni"

Edmir Škorić

Trener Barcelone Xavi Hernandez na neki je način nagovijestio jedan od najvećih mogućih transfera narednog prijelaznog roka.

Poznato je da Barcelona pokušava dovesti Erlinga Haalanda, s tim da iste želje imaju i Real Madrid, kao i mnogi drugi evropski velikani, ali još uvijek nije poznato gdje će sjajni norveški napadač nastaviti karijeru.

Unatoč nedavnim novčanim problemima Katalonaca, plus činjenici da su trenutno izvan utrke za naslov u Španiji i oslanjaju se na Evropsku ligu, Xavi ne vidi razlog zašto se igrač poput Haalanda ne bi pridružio njegovoj ekipi.

"Uvijek je dobro vrijeme za potpisivanje za Barcelonu. Mi smo najbolji klub na svijetu. Nijedan igrač ne može reći 'ne' Barceloni", samouvjereno će Xavi, dodavši: "Otkako sam ja ovdje, nije bilo nogometaša koji je odbio Barcelonu".

U međuvremenu, bivša zvijezda Barcelone, bugarska legenda Hristo Stoičkov pozvao je svoj stari klub da kupi Haalanda.

"Potpisao bih Haalanda. Barca mora da zada veliki udarac. Nadam se da će se klub potruditi da ga dovede i da će on ispisati stranice povijesti u našem klubu. Izuzetno je kvalitetan, zabija golove i često ih kreira", zaključio je Stoičkov.

Haalanda (21) je Borussia dovela iz Salzburga početkom 2020. godine i od tada Norvežanin naprosto briljira. U dresu Borussije je odigrao 79 utakmica te je postigao 80 golova uz 21 asistenciju. Prethodno je u Salzburgu na 27 mečeva dao 29 golova, a prije toga u Moldeu 20 golova na 50 utakmica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako govorimo o aktuelnoj sezoni, u kojoj je jedan dio pauzirao zbog povreda, odigrao je ukupno 20 utakmica (14 u Bundesligi) i postigao 23 gola (16 u Bundesligi), a ima i šest asistencija, svih šest u domaćem prvenstvu.

Suludo je pričati o tome koliko bi Barcelona dobila njegovim dovođenjem, a s obzirom na sve okolnosti, nije pretjerano ni skup pošto ima oslobađajuću klauzulu od 75 miliona eura. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...mozda momak voli igrati u Europa ligi ko zna.
2 7
Malmi_Suomi
Pa neka više dođe ebo vas on ... ubijate sa tim došao nije došao. E neka je došao ali ćete zato platiti kao nikada do sada. Sretno vam bilo ( ako je tačno)
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi