Xavi ušao u svlačionicu i počeo držati govor, "otpisanom" nije bilo do života

Pojavio se snimak

Xavi ušao u svlačionicu i počeo držati govor, "otpisanom" nije bilo do života

Admin Čaušević

Zvanično je počela nova era na Nou Campu. Xavi Hernandez je naslijedio Ronalda Koemana. 

Barceloni je bila neophodna trenerska promjena, a predsjednik Laporta se nada da je napravio pravi potez s Xavijem koji je radio odličan posao u Kataru, međutim evropski fudbal je definitivno niov više.

Legendarni kapiten Barcelone je danas obavio prvi trening s ekipom, a održao je i govor u svlačionici gdje se upoznao sa igračima i predstavio im svoj stručni štab.

Dok je većina igrača pomno slušala, klimala glavom ili aplaudirala ispratila Xavijev govor, "otpisani" je djelovao potpuno nezainteresovano.

Radi se o Luuku de Jong kojeg su španski mediji proglasili sigurnim "otpisanim" te će Nizozemac već u januaru napustiti Nou Camp, svega nekoliko mjeseci nakon dolaska.

Oglasi

De Jong je naslonio glavu na zid, prekrstio ruke te je iz kurtoazije i profesionalnosti pratio govor novog trenera. Barem se to da zaključiti na osnovu govora njegovog tijela.

Inače, Xavi je već uveo niz novina i namjera mu je prije svega da uvede disciplinu i od starta pokaže autoritet kako bi igrači ispoštovali sve što se od njih traži.

Mundo Deportivo je objavio da je Xavi spremio pet pravila za svoje igrače i sigurno da oni neće biti previše oduševljeni zbog toga.

Prvo pravilo odnosi se na Gerarda Piquea kojem je zabranjeno da tokom sezone putuje zbog privatnih obaveza, a posebno kada je van terena zbog povrede. Treninzi će biti duži i igrači će provoditi više vremena u trening centru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, zabranjeno im je da imaju privatne treninge. Četvrto pravilo je da nema diskusije i svađe oko načina igre, a posljednje se odnosi na društvene mreže gdje će igrači morati itekako oprezni sada šta pišu i objavljuju.

Xavi želi odmah da pokaže da neće biti previše popustljiv ni prema igračima s kojim je godinama igrao u Barceloni jer mu je cilj da pokaže autoritet i prema svakom igraču se odnosi jednako.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

capslockenter
Joj valja sad narednih 10 dana u svakom članku o Xaviju čitat 5 pravila koje je uveo...smarate...
13 2
NKZ1922
Joj kod ovih u Barci svaki dan nova era pocinje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti