Nije ni proslavio titulu kako treba, a Xaviju već pronašli nasljednika
Xavi Hernandez je u prvoj sezoni kao trener Barcelone osvojio naslov prvaka Španije, ali svejedno se već sada govori o tome ko će ga naslijediti u budućnosti

Radi se o čovjeku iz Madrida

Nije ni proslavio titulu kako treba, a Xaviju već pronašli nasljednika

Edmir Škorić

Iako je tek osvojio prvenstvo Španije s Barcelonom, mediji tvrde da klub ima nasljednika za Xavija Hernandeza.

Barcelona je u nedjelju, četiri kola prije kraja, pobjedom nad Espanyolom u gostima osigurala naslov prvaka Španije. Bio je to najveći trenerski uspjeh Xavija, koji je prethodno kao igrač sa Kataloncima osvajao sve i svašta.

Pod vodstvom 43-godišnjeg bivšeg španskog reprezentativca Barcelona je vratila tron u Španiji nakon četiri godine paiuze. No, umjesto zahvalnosti, u medijima špekulacije o tome kako će Barcelona sada imenovati novog trenera.

Kako prenosi katalonski Sport, klub s Camp Noua ne ostaje ravnodušan na akcije konkurencije. Učinci Michelovog trenerskog rada u obližnjoj Gironi impresionirali su klupske čelnike. Dnevnik navodi da je 47-godišnji Madriđanin kandidat za budućeg trenera Barcelone. Naravno, u ovom trenutku Xavijeva pozicija je neugrožena, ali govori se o nekoj skorijoj budućnosti.

Michel se pridružio Gironi u julu 2021., kada je ekipa još bila u Segundi. Već u prvoj sezoni, u dramatičnim okolnostima, izborio je plasman u La Ligu. Njegova ekipa završila je tek na šestom mjestu, ali su u play-offu bila najbolja, što je također impresivno.

U ovoj kampanji novopridošlice predvođene Michelom igraju odlično. Neočekivano, bore se za evropska takmičenja. Trenutno se nalaze na sedmom mjestu koje im daje pravo nastupa u kvalifikacijama za Evropsku konferencijsku ligu.

Oglasi

Ipak, Girona mora biti oprezna jer Athletic Bilbao, Osasuna i Sevilla zaostaju samo jedan bod, a Rayo Vallecano dva boda, u posljednjih nekoliko kola.

Ukupno se Michel može pohvaliti učinkom od 1,57 bodova po utakmici u Gironi. Sve to natjeralo je Barcelonu da obrati pažnju i da ga pikira kao narednog trenera.

"Naravno, očekuju da Xavi dugi niz godina bude trener Barcelone, ali u treneru iz Madrida vide nekoga ko može jednog dana sjesti na klupu i biti uspješan", prenosi Sport.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je sjajno krenuo trenersku epizodu u Barceloni i imat će sigurno podršku i naredne sezone, ali stvari u nogometu brzo se mijenjaju, svjesni su toga apsolutno svi, pa i on sam, iako za sada zaslužuje samo poštovanje i povjerenje.

Barci je bilo važno osvajanje titule, a sljedeće sezone bit će cilj da se vrati i na velika vrata u Ligi prvaka i da klub u potpunosti vrati snagu i moć od prije nekoliko godina, bez obzira na sve financijske probleme s kojima se suočava i vjerovatno će se suočavati.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi