Al Sadd odugovlači pregovore, ali sinoćnji potez Xavija sve govori

Već je mislima u Barceloni

Al Sadd odugovlači pregovore, ali sinoćnji potez Xavija sve govori

Endin Čaušević

Čelnici Barcelone nastavili su pregovore sa Al Saddom oko Xavija Hernandeza, ali to ne ide toliko brzo kao što su očekivali.

Katalonski klub je prošle sedmice uručio otkaz Ronaldu Koemanu nakon serije loših rezultata, a Joan Laporta je očekivao da će za nekoliko dana riješiti pitanje novog trenera.

Prvi kandidat za novog trenera katalonskog kluba je Xavi Hernandez koji je trenutno na trenerskoj klupi Al Sadda.

Ipak, Laporta je očekivao da će za nekoliko dana riješiti dolazak Xavija koji ima veliku želju da trenira Barcu i vjerovali su da čelnici katarskog kluba neće praviti veliki problem.

Laportini saradnici jučer su otputovali u Katar gdje su obavili razgovore s čelnicima Al Sadda, ali im ne ide kako su planirali. Čelnicima katarskog kluba je krivo što Laporta nije došao u Dohu na pregovore zbog čega su počeli da koče cijeli posao.

Xavi je sinoć nakon meča protiv Al-Duhaila priznao da je spreman da se vrati kući i da je on već sve dogovorio s Barcelonom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da je Xavi već mislima u katalonskom klubu najbolje pokazuje činjenica da se nakon sinoćnje utakmice oprostio od igrača Al Sadda i priznao im je da će biti novi trener Barcelone.

No, čelnici Al Sadda nikako da pristanu na ono što im Barcelona nudi i odlučili su da odugovlače cijeli proces. Oni će i danas razgovarati s predstavnicima katalonskog kluba, a navijači se nadaju da će sve što prije biti riješeno.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597698961
Ma gotova stvar,to je samo ono kao da ispadno da su dosli tesko do xavija
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti