Al Sadd od Barcelone ne želi novac za Xavija jer ga imaju dovoljno, ali žele nešto potpuno drugo

Postavili su im drugi uslov

Al Sadd od Barcelone ne želi novac za Xavija jer ga imaju dovoljno, ali žele nešto potpuno drugo

Endin Čaušević

Barcelona još uvijek nije uspjela da riješi pitanje novog trenera, ali svi su sigurni da će na to mjesto doći Xavi Hernandez.

Barcelona je prošle sedmice odlučila uručiti otkaz Ronaldu Koemanu nakon serije loših rezultata, a na mjesto privremenog trenera prve ekipe postavljen je Sergi Barjuan.

No, od prvog dana špekuliše se da će novi trener biti legendarni Xavi koji trenutno vodi ekipu Al Sadda. Xavi ima ugovor s katarskim klubom, ali spreman je na sve kako bi se vratio u Barcelonu.

Pomoćnici Joana Laporte sinoć su otputovali u Katar gdje su pratili meč Al Sadda, a kasnije su razgovarali s Xavijem i čelnicima ovog kluba kako bi pokušali dogovoriti njegov raskid ugovora.

Xavi je pristao na sve uslove Barcelone i još je samo ostalo da Al Sadd dozvoli sporazumni raskid saradnje.

Barcelona bi trebala platiti otkupnu klauzulu za Xavija, ali su iz katarskog kluba poručili da njima novac ne treba jer ga imaju dovoljno, te su postavili drugi uslov za Barcu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, umjesto novca iz Al Sadda su od Barcelone zatražili da dođu u Katar u bliskoj budućnosti kako bi odigrali prijateljsku utakmicu s ovim klubom, te da će to njima donijeti dosta više od otkupne klauzule.

U Barceloni nemaju ništa protiv i odmah su pristali na taj uslov Al Sadda, a uskoro se očekuje i zvanična potvrda da je Xavi novi trener Barcelone. Kako pišu španski mediji sve bi se trebalo riješiti veoma brzo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
blago njih pa novca imaju dovoljno...nek ljudi uživaju kad su imali sreće da se rode s golemim naftnim resursima...
7 0
yugopo
Pa pisali ste ovo jednom!!!Gasi sajt!
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti