Preokret u Barceloni! Xavi Hernandez i sljedeće sezone na klupi velikana iz Katalonije?
Joan Laporta je neformalno zamolio Xavija da ostane u klubu!

To je Laportina želja

Preokret u Barceloni! Xavi Hernandez i sljedeće sezone na klupi velikana iz Katalonije?

Eldar Ganibegović

Iako je najavio da će na kraju tekuće sezone napustiti Barcelonu, Xavi Hernandez bi ipak mogao ostati i iduće sezone na klupi ovog tima. Želja je to prvog čovjeka kluba, Joana Laporte.

Prema vijestima koje upravo stižu s Pirinejskog poluotoka, Barcelona bi i naredne sezone trebala biti pod vodstvom Xavija Hernandeza.

Ustvari, prvi čovjek Barcelone, Joan Laporta, nezvanično je zamolio igračku legendu ovog kluba da i naredne sezone predvodi tim.

Razloga za to je više. Kako su prenijeli mediji, oni su sljedeći:

Barcelona je zadovoljna Xavijevim radom, vjerna mu je svlačionica, Xavi dobro poznaje klub i svjestan je teškoća koje prolazi Barcelona na finansijskom planu.

Uz sve to, jasno je da Barcelone ima poteškoće u pronalasku novog trenera.

Oglasi

[related]https://twitter.com/ManagingBarca/status/1762804789078007939[/related]

Sada ostaje da se vidi šta će odlučiti Xavi Hernandez. Glavni razlog zbog kojeg je on najavio da će odstupiti je preveliki pritisak koji trpi na mjestu trenera Barcelone.

Barcelona će imati sezonu bez trofeja?

Za Barcelonu bi ova sezona mogla biti jako bolna. Izgleda da će se završiti bez ijednog osvojenog trofeja.

Španski Superkup je pripao Real Madridu, u Copa del Reyju su braća Williams izbacila Barcelonu i poslali dalje Bilbao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče lige prvi je Real Madrid, a druga Girona i realnije je da manji katalonski tim osvoji Primeru, nego Barcelona.

Liga prvaka ide dobro. Izborena je osmina finala poslije tri godine, u prvoj utakmici je uknjižen remi protiv Napolija (1:1), no teško je očekivati da Barcelona može do trofeja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi