Ramos o duelu s "marsovcem" koji ga je uništio: "Ikere ne galami na mene! Vidiš da mu ne mogu ništa"

"Kao da je poludio te noći"

Ramos o duelu s "marsovcem" koji ga je uništio: "Ikere ne galami na mene! Vidiš da mu ne mogu ništa"

A. Čaušević

Svaki najbolji defanzivac svijeta je imao svoju slabu tačku. Igrača kojem ne može ništa. Ma koliko ga pokušavao zaustaviti to je bilo ne moguće. Izuzetak nije ni čuveni Sergio Ramos. 

Ramos se nakon skoro dvije decenije igranja u Realu i PSG-u, prošlog ljeta vratio u Sevillu s kojom je minulog vikenda gostovao upravo Kraljevima. Za njega je to bio susret prepun emocija.

Čuvenom štoperu sigurno nije bilo svejedno igrati u drugom dresu na "svom" Santiago Bernabeu gdje je odigrao neke od najvećih utakmica u karijeri, ali i doživio određene košmare.

Jedne košmarne noći će se sjećati do kraja života. Sve je izgledalo kao da se susreo sa vanzemaljcem. Sam je te priznao. Čak je i molio Ikera Casillasa da ne galami na njega.

Dueli Messija i Ramosa su definitivno iz kategorije epskih

Bilo je to 2011. godine kada je Barcelona predvođena Leo Messijem gostovala Realu u polufinalu Lige prvaka. Slavili su Katalonci sa 0:2, a oba gola je postigao magični Argentinac.

"Te večeri kao da je poludio. Postao je marsovac. Bio je 27. april 2011. i Messi je odlučio da ta utakmica mora završiti pobjedom Barce", prijestio se Ramos prije nekoliko godina te nastavio:

Oglasi

"Marcelo mi je nakon te utakmice rekao: Sergio, kad odluči pobijediti on će i pobijediti."

"Istina je da igra u najboljoj momčadi na svijetu, ali čini je prokleto savršenom. Drugi gol, bilo je ludo, krenuo je s sredine terena i prošao je praktično cijelu odbranu."

"Iz te akcije sjećam se da sam čuo Ikera Casillasa kako viče prema nama govoreći: Napadajte ga, odugovlačite, budite oprezni. Rraze koje su sve bile nepovezane jedna s drugom."

"Kad je Leo zabio drugi gol, bio sam pored Ikera i rekao sam mu: "Ne galami na mene, ne čuvamo bilo koga, luvamo najjačeg, on radi s loptom što hoće."

Oglasi

"Iker nije ništa rekao, samo je kimnuo ramenima", završio je čuveni štoper Reala.

Dugogodišnji dueli Ramosa i Messija su s vremenom stekli epitet "epskih". Španac zaista nije imao milosti prema omalenom Argentincu te nije birao sredstva da ga zaustavi.

U to vrijeme dueli Barcelone i Reala su bili nešto više od igre i mnogi ljubitelji fudbala se već sada s određenom nostalgijom sjete El Clasica prije desetak godina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo da su ih spojili fudbalski putevi te su postali i saigrači u PSG-u, ali ta avantura je za obojicu završila brže od očekivanog te je na neki način od starta bila osuđena na propast.

Sada se Ramos i Messi snalaze u poznim fudbalskim godinama. Za njih dvojicu se definitivno može reći da su obilježili jednu eru te kad se penzionišu fudbal bez njih sigurno neće biti ista igra.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Koja im korist koliko su dobri bili da nisu mogli 2 puta zaredom osvojit CL da im nije bilo Negreira nebi ni La Ligu osvojili toliko puta minimalno su ih 7 ukrali jer su imali posebnu vjezbu za faul kako izbjec koliko god se trude oni su u sjeni Real Madrida bili i ostali cak i sa Lesijem
1 2
user1682631652
Koja glupost, da Pepe nije dobio crveni u toj utakmici zbog glume Alvesa Barcelona ne bi dala gola ni za 900minuta... To su vremena kada su ih sudije gurale, ne pomazu vise ni oni
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi