Xavi odredio koji igrač će u januaru biti prioritet jer u njemu vidi odlično pojačanje

Nemaju baš mnogo novca na raspolaganju

Xavi odredio koji igrač će u januaru biti prioritet jer u njemu vidi odlično pojačanje

E. Čaušević

Xavi Hernandez danas će zvanično biti predstavljen kao novi trener Barcelone.

Barcelona je prije skoro dvije sedmice odlučila uručiti otkaz Ronaldu Koemanu nakon serije loših rezultata, te je za novog trenera izabran Xavi.

Xavi se nakon šest godina vraća u klub u kojem je proveo cijelu igračku karijeru, ali jasno je da je pred njim veliki izazov.

Barcelona se nalazi u velikoj krizi ove sezone, a to najbolje pokazuje činjenica da se u La Ligi nalaze na tek devetoj poziciji. Xavi je priznao da nije zadovoljan ni igračkim kadrom i želi u januaru dovesti nekoliko pojačanja.

Španski mediji već nekoliko dana špekulišu o tome koga će Barcelona pokušati dovesti, ali jasno je da im to neće biti jednostavno zbog finansijske krize.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako piše katalonski Sport prva meta će biti Dani Olmo koji trenutno igra u Leipzigu. Xavi vjeruje da bi on bio odlično pojačanje i poručio je čelnicima kluba da je Olmo prioritet.

Pored toga očekuje se da će Barcelona dovesti i napadača nakon što je Sergio Aguero ponovo van terena. Xavi ima na raspolaganju Luuka de Jonga, ali kako stvari stoje on će se nakon samo pola godine vratiti u Sevillu s posudbe.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskee
Nemaju oni para za Olma.A šta će njima Olmo?Nek dovedu dobrog napadača i nek šute
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi