Xavi je hitno počeo rješavati glavni problem u Barceloni
Foto - EPA

Katalonci muku muče sa povredama

Xavi je hitno počeo rješavati glavni problem u Barceloni

M. Šljivak

Xavi Hernandez postao je novi trener Barcelone.

Legendarni fudbaler katalonskog kluba u ponedjeljak će biti zvanično predstavljen na Camp Nou i sa njim počinje nova era katalonskog velikana.

Xavi neće odmah na raspolaganju imati sve igrače zbog brojnih povreda i reprezentativnih obaveza, ali će pokušati da riješi ozbiljan problem vezan za ljekarsko osoblje.

Barcelona se u dva i po mjeseca aktuelne sezone suočila sa brojnim problemima. Imali su čak 15 povreda i većinom se radi o problemima sa mišićima.

Xavi taj problem želi riješiti angažovanjem čuvenog doktora Ricarda Prune, koji je ranije 25 godina radio u katalonskom klubu.

Trenutno je ovaj ljekar zaposlen u Dubaiju, ali će klub učiniti sve da ga vrati. Direktor fudbala u Barceloni Mateu Alemany spreman je da se angažuje oko njegovog povratka i sa Xavijem je već razgovarao na tu temu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aktuelna situacija sa povredama je veoma zabrinjavajuća. Iz kola u kolo Barcelona ostaje bez igrača, a za sve je kriv loš rad u pripremnim utakmicama.

Xavi će debi na klupi voljenog kluba imati u velikom derbiju protiv gradskog rivala Espanyola. Utakmica se igra 20. novembra.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi