Xavi se i zvanično vratio: "Zbog njih sam donio odluku..."

Barcelona više ne traži trenera

Xavi se i zvanično vratio: "Zbog njih sam donio odluku..." · Zvanično

Edmir Škorić

Kao što je prethodno jučer najavljeno, Xavi Hernandez ostaje trener Barelone, a to je potvrđeno i maločas na press konferenciji za novinare.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta je danas u 13 sati zajedno s Xavijem došao na press konferenciju, pa su brojnim novinarima saopštili da će bivši veznjak još godinu dan biti na klupi Katalonaca.

"Barcelonaši, vjerujte u Barcu i vjerujte u ovaj projekt, jer je vrijedan toga. Imamo trenera s ljudskom kvalitetom, znanjem i neupitnim navijačem Barcelone kao što je Xavi Hernandez. Hvala vam puno.

Xavi uživa apsolutno povjerenje Sportskog odbora i nadam se, također, navijača Barcelone. Održavanje stabilnosti projekta je dobra vijest. Sjetimo se da je to projekt koji je započeo praktički prošle godine i već je dobiven. Osvojio je Superkup i Ligu koju bih opisao kao povijesnu. Xavi je imao hrabrosti preuzeti tu odgovornost, stoga vjerujem da navijači Barcelone imaju pamćenje", rekao je Laporta u uvodu.

Xavi je u januaru najavio da će napustiti klub na kraju sezone i nekoliko puta potvrdio da neće odustati od svoje odluke.

Oglasi

No, dobar odnos s predsjednikom, potpora igrača i navijača, Decoovo povjerenje, garancija kvalitetnih pojačanja za iduću sezonu i eventualne promjene u tehničkom timu, uvjerili su trenera da ostane u Barceloni.

"Očito je povjerenje koje sam ukazao svima bilo obostrano, također i s Laportom, Decom i Upravom. Navijači igraju vrlo važnu ulogu, pune stadion, navijaju... dobar dio odluke koju sam donio je zbgo njih. Ovaj projekt nije završen, ima kontinuitet i iskazali su mi veliku naklonost. Na našu žalost, u četiri dana stvari nisu krenule svojim tokom, ali vjerujem da će još puno uspjeha doći", rekao je Xavi.

"Mislim da je ovo najbolja odluka. Od sada pa nadalje, idemo raditi s entuzijazmom. Hvala svima puno", dodao je Xavi.

Inače, Xavi je preuzeo Barcelonu u novembru 2021. godine, a sa Blaugranom je osvojio jednu naslov prvaka u Primeri, kao i trofej španskog Superkupa. Prethodno je radio u Kataru gdje je vodio Al-Sadd.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je jedno vrijeme pokušavala pronaći novog trenera, no ta potraga je sada završena i sa Xavijem će pokušati da u novoj sezoni osvoji trofeje. Ova sezona je za zaborav, a jedino što je Kataloncima ostalo je La Liga, no i to je tek teorija jer madridski Real ima 11 bodova prednosti šest kola prije kraja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Riječ 0, obraz guzica. Ostao zbog keša hahahaha
1 0
YouTalkinToMe
Svaka cast, odlicna vijest. Treba do kraja da obori sve rekorde koje je krenuo obarati, naravno negativne. Ispadao iz kupa, iz grupne faze lige prvak, iz eliminacije lp, iz kupa uefa, gubio superkup, premieru … Odlično
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi