Laporta jučer razočarao Xavija: "Gotovo je, rekli su nam da je već odabrao Real Madrid"

Izgubljena mlada zvijezda

Laporta jučer razočarao Xavija: "Gotovo je, rekli su nam da je već odabrao Real Madrid"

Edmir Škorić

Xavi Hernandez se predomislio i na nagovor Joana Laporte odlučio ostati trener Barcelone i u sezoni 2024/25.

Ranije ove sezone Xavi je rekao da će na ljeto napustiti klub, ali je na kraju promijenio svoju odluku. Nakon učestalih molbi Laporte i rukovodstva kluba, Xavi je popustio i na kraju donio odluku da ostane na kormilo katalonske ekipe. Ipak, čini se da Laporta nije bio ključan u razvoju ovakvog događaja.

Mundo Deportivo piše da je Xavi promijenio odluku zbog igrača. "Ogromna podrška igrača bila je ključ za Xavijev ostanak. Od prvog dana mnogi igrači su odlazili kod Xavija u ured i pokušavali ga natjerati da se predomisli", piše katalonski list.

Xavi je u novembru 2021. godine došao u Barcelonu i potpisao do ljeta 2025. godine. Osvojio je ligu u prvoj sezoni, no odbrana iste je bila neuspješna, to je sada više nego jasno nakon što je Real pobijedo nedavno s 3:2 Barcu i stigao do velikih +11.

Prethodno su Katalonci ispali od PSG-a u četvrtfinalu Lige prvaka, a oprostili su se još prije od Kupa kralja, kada ih je u četvrtfinalu savladao Athletic Bilbao, koji je nedavno osvojio trofej u ovom takmičenju.

Oglasi

Sezona je katastrofalna iz perspektive svih onih koji vole Barcelonu, ali Xavijev ostanak svakako je obradovao mnoge. Sada mogu u miru Xavi i Laporta da spremaju tim za narednu sezonu, a očekuju se i neke novajlije u timu.

Želja je bio i talentovani Argentinac Franco Mastantuono, 16-godišnje "čudo" iz River Platea, ali je ofanzivni veznjak navodno odabrao Real Madrid, pa bi na ljeto mogao i zvanično postati član Kraljeva. Bit će to još jedan zalog za budućnost kada je madridski tim u pitanju.

"Gotovo je. Rekli su nam je odlučio otići u Real Madrid", rekao je Laporta između ostalog Xaviju tokom jučerašnjih višesatnih razgovora.

U mladom veznjaku vidjeli su puno potencijala, jer može igrati i kao desno krilo. On je igrač s privilegiranom lijevom nogom i nadarenom tjelesnom strukturom za svoje godine. No, čini se da je sve to na vrijeme opazio i Real Madrid, pa osigurao još jednog vrhunskog igrača za buduće godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, kao i u slučaju Endricka, premlad je Argentinac da bi odmah dobio priliku, pa je vjerovatno da će ostati na posudbi u River Plateu sve do punoljetnosti, a onda će postepeno dobijati priliku u Madridu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Kmeeeeee, kmeeeeeeeeeee, kmeeeeeeeee... Znači kmečanje se nastavlja. Pokušajte Negreiru vratiti u sudijsku organizaciju. Kako ga ispališe bankrot , sprdnja, postaše evropska kujica.
2 0
Joe17
Hhahahaha, sad opet placu jer je RM kriv hahahahahahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi