Xavi imao 66 dodavanja više od Chelsea, ali...

Statistika debelo na strani Barce

Xavi imao 66 dodavanja više od Chelsea, ali...

Kompletna statistika sinoćnje utakmice bila je debelo na strani Barcelone. Ipak, krajnji rezultat govori da brojke znaju pogriješiti.

Završilo je 2:2, Chelsea je prošao u finale Lige prvaka ukupnim skorom 3:2, a posebnu težinu ovom rezultatu daje činjenica da su Plavci od 37. minute igrali sa igračem manje, nakon što je crveni karton dobio John Terry.

 

Statistički gledano, Barcelona je bila nevjerovatno dominantna sinoć. Držali su 82% utakmice loptu u svom posjedu, tačnost pasova im je iznosila nevjerovatnih 90%, imali su 23 šuta prema golu Petra Cecha, ali sve je to bilo nedovoljno.

 

Impresivan je podatak da je Chelsea sinoć postavio rekord po najmanjem broju uspješnih dodavanja ove sezone u Ligi prvaka. Samo 95 dodavanja su izveli igrači Chelsea na Nou Campu sinoć. Usporedbe radi, Xavi je u dresu Barcelone imao 161 uspješno dodavanje, 66 više od kompletne ekipe sa Stamford Bridgea, navodi se u statistici Who Scored.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Međutim, Kataloncima ove brojke ne znače ništa. Chelsea je u finalu Lige prvaka...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.