Xavi: Iniesta još uvijek pravi razliku

Smatra da nije za penzije

Xavi: Iniesta još uvijek pravi razliku

Legendarni veznjak Barcelone Xavi Hernandez smatra da Andres Iniesta ima još uvijek mnogo toga da ponudi Barceloni. 

Iniesta i Xavi su godinama harali veznim redom katalonske ekipe, a skupa su osvojili čak četiri titule prvaka Evrope. Neki smatraju da je Iniesta ušao u ozbiljne igračke godine i da bi uskoro mogao okačiti kopačke o klin, ali Xavi zna da Iniesta može napraviti još mnogo.

"Kada je Tito bio na našoj klupi, primjetio sam da mi se mnogo teže oporaviti poslije utakmica i treninga. Kada je došao Luis Enrique, znao sam da je blizu kraj. Ne mislim da Andres ima takav osjećaj. On još uvijek pravi razliku na terenu i još uvijek igra u prvoj postavi. Mislim da još mnogo od njega možemo vidjeti. On ima 33 godine, a ja sam imao 35 kada sam otišao. Vi ćete osjetiti kada više niste korisni timu i kada je vrijeme da odete. On će to osjetiti u budućnosti", rekao je Xavi.

Podsjetimo, Xavi je dres Barcelone nosio čak 17 godina i za to vrijeme je odigrao ukupno 505 utakmica i postigao je 58 golova samo u La Ligi. Danas je član ekipe Al-Sadd.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelonu za dva dana očekuje El Clasico na Santiago Bernabeu, a utakmica se igra od 13.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti