Xavi priznao da ide iz Barcelone, pa svu krivicu svalio na novinare!
FOTO: EPA

Oni su mu krivi što ide

Xavi priznao da ide iz Barcelone, pa svu krivicu svalio na novinare!

Esmer Oštraković

Nakon što je Klopp iznenadio javnost i rekao da na kraju sezone napušta Liverpool, isto je večeras uradio i Xavi.

On je nakon poraza Barcelone na domaćem terenu od Villareala odlučio da prizna da će na kraju sezone napustiti klupu ovog tima.

Xavi (44) je u novembru 2021. imenovan kao stalni nasljednik Ronalda Koemana i doveo je klub do naslova u La Ligi u svojoj prvoj punoj sezoni na čelu kluba.

Međutim, također je nadgledao eliminaciju kluba u uzastopnim kampanjama grupne faze Lige prvaka, a Barcelona se također mučila u Evropskoj ligi, izgubivši četvrtfinale od Eintracht Frankfurta 2022. i u nokaut rundi doigravanja od Manchester Uniteda sljedeće sezone.

Nakon utakmice imao je Xavi šta da kaže novinarima koje krivi za svoj odlazak iz kluba.

Oglasi

"Pitali ste me mnogo puta da li ću biti Sir Alex Ferguson u Barcelonu. Istina je da se to nikada neće desiti ovdje.

Vi to ne dopuštate. Biti trener Barcelone je tako teško. Vidite kako vas ubijaju, kritiku, sve to utiče na čovjeka", iskren je bio Xavi.

Još uvijek nije poznato ko bi mogao biti njegov nasljednik, ali se govorilo o dolasku Jurgena Kloppa na klupu Barcelone.

Kako je Xavi priznao da ide?

"Želim objaviti da 30. juna neću nastaviti biti trener Barcelone. Odlučio sam prije nekoliko dana, ali mislim da je vrijeme.

Klub treba promjenu dinamike. Kao katalonist, razmišljanje o klubu, o igračima... Fudbaleri će biti mirniji. Mislim da je to zdravorazumska situacija. Razmišljanje o klubu, više nego o meni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potrebna je promjena dinamike. Jako dobro poznajem ovaj klub. Danas me podsjećate na titule i prije sam to morao učiniti. To je promjena dinamike.

Odluka koju donosim je vrlo potrebna. Imam osjećaj da će se klub poboljšati mojim odlaskom s mjesta trenera", rekao je Xavi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi