Xavi od danas trener: Zvanično ima novi posao
EPA

Legenda Barcelone i evropskog fudbala

Xavi od danas trener: Zvanično ima novi posao

Nekadašnji fudbaler Barcelone Xavi Hernandez od danas je na novom zadatku.

Početkom mjeseca Xavi je objelodanio da završava igračku karijeru i započinje trenersku, a nekada maestralni vezista prvi angažman imat će u katarskom Al Saddu.

Klub je to u kojem je Xavi ujedno i stavio tačku na igračku karijeru, a na klupi Al Sadda će naslijediti 73-godišnjeg Portugalca Jesualda Ferreiru koji je vodio klub u prethodne četiri godine.

Prethodnih sedmica Xavi se dovodio u vezu sa Betisom, spominjala se također i Barcelona, međutim na kraju je odlučio da trenerski zanat najprije uči u Kataru prije nego dođe na najveću scenu.

"Ne mogu dočekati da vidim šta mi budućnost donosi kao novom treneru", kazao je Xavi koji je sa Al Saddom potpisao dvogodišnji ugovor.

Xavi se smatra jednim od najboljih fudbalera u posljednjih 20 godina, a gotovo je cijelu karijeru proveo u Barceloni, iz čijeg je omladinskog pogona i potekao. Posljednje četiri godine je proveo u Al Saddu.

Top Komentari

MirzaBarucic
Malo je podbuh'o.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi