Xavi u ponedjeljak igra svoju posljednju utakmicu i nakon toga dobija svoj prvi trenerski posao
Xavi je u Al Sadd stigao iz Barcelone 2015. godine

Španac će odigrati još samo dvije utakmice i zatim započeti trenersku karijeru

Xavi u ponedjeljak igra svoju posljednju utakmicu i nakon toga dobija svoj prvi trenerski posao

S. Pašalić

Legendarni igrač Barcelone, Xavi Hernandez, je nedavno i zvanično potvrdio da završava svoju igračku karijeru.

Ovaj maestralni veznjak je karijeru započeo u Barceloni u kojoj je za prvi tim igrao od 1998. do 2015. godine i tako je ostavio dubok trag u katalonskom velikanu.

Nakon toga Xavi je 2015. godine otišao u katarski Al Sadd za koji igra i danas, a još dvije utakmice će odigrati za ovaj klub prije nego što dobije svoj prvi trenerski posao.

Svoj prvi posao kao trener Xavi će imati upravo u Al Saddu iako to nije još službeno objavljeno, ali će klub uskoro saopštiti ovu vijest.

Al Sadd je već najavio da sadašnji trener Jesualdo Ferreira neće ostati na klupi ovog kluba.

Katarski klub u ponedjeljak igra utakmicu protiv Persepolisa, a upravo to će biti i posljednja utakmica Ferreire na klupi Al Sadda i posljednja utakmica Xavija kao profesionalnog igrača.

Iako se Xavi spominjao kao jedan od kandidata za novog trenera Barcelone, posebno nakon debakla protiv Liverpoola u Ligi prvaka, čini se da će se sa njegovim dolaskom na Camp Nou pričekati s obzirom da karijeru trenera počinje u Kataru.

Xavi je na oproštaju rekao kako želi da njegov tim igra

Legendarni igrač je poručio da će kao trener gajiti isti stil kao i Johan Cruyff, a to je napadački stil koji već godinama igra Barcelona.

"Želim da moj tim bude napadački orijentisan. To je stil koji je utvrdio Cruyff koji je moj idol u mnogim stvarima. La Masia je taj stil usavršila i želim da to nastavim. Volim gledati napadački fudbal i tome su me učili otkad znam za sebe", dodao je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi