Xavi otkrio ko je za njega najbolji igrač svih vremena
Foto: EPA

"Messi je nadmašio sve fudbalere"

Xavi otkrio ko je za njega najbolji igrač svih vremena

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone Xavi Hernandez izjavio je da je prema njegovom mišljenju Lionel Messi najbolji fudbaler svih vremena.

Legendarni veznjak katalonske ekipe izjavio je da je ova igra kroz historiju imala mnoge odlične fudbalera, ali da je Messi nadmašio sve.

"Pele i Maradona su u svoje vrijeme sve nadmašili, ali fudbal je napredovao mnogo od tog vremena. Igrači su sada bolji i spremniji i igra je bolja. Messi je najbolji fudbaler koji je fudbal imao", rekao je Xavi.

On je dodao da mu je čast što je imao priliku da igra sa Argentincem i da je on jedan od najzaslužnijih što je Barca osvojila toliko titula u posljednjih desetak godina.

Messi i Ronaldo su glavni kandidati za osvajanje Zlatne loptne za ovu godinu, a Xavi vjeruje da će ona pripasti igraču Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Messi je imao fantastičnu godinu. Osvojio je gotovo sve trofeje s Barcom, dok Ronaldo nije osvojio ništa. Vjerujem da će Messi osvojiti svoju petu Zlatnu loptu", dodao je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije