Xavi: Postoji jedna velika razlika između Messija i Neymara

Oglasio se legendarni igrač Barcelone

Xavi: Postoji jedna velika razlika između Messija i Neymara

Endin Čaušević

Legendarni fudbaler Barcelone, Xavi Hernandez, dao je izjavu za španske medije u kojoj je najviše govorio o eventualnom povratku Neymara u katalonski klub.

Već nekoliko dana uveliko se piše o tome da Neymar nije sretan u PSG-u i da se već u januaru želi vratiti u Barcelonu. Međutim, teško je očekivati da bi katalonski klub pristao na tom pogotovo nakon načina na koji je Brazilac odlučio da napusti ekipu s Camp Noua.

Neymar je Barcelonu napustio kako bi izašao iz sjene Lionela Messija i postao najbolji igrač svijeta, ali u tome još uvijek nije uspio. Povodom svega oglasio se i Xavi koji je priznao da ne vjeruje da će Neymar ponovo igrati za Barcelonu, te je otkrio najveću razliku između Brazilca i Messija.

"Sumnjam da će Neymar ponovo igrati u dresu Barcelone. Ne želi da bude u Messijevoj sjeni i to je ok. Ipak, između njega i Messija postoji jedna velika razlika. Messi je odrastao u fudbalskom smislu i igra veoma zrelo što je pokazao milion puta. S druge strane Neymar tek treba da odraste. On je igrač sa nevjerovatnim potencijalom, ali već je godinama tako. Treba da sazrije i počne ozbiljnije da se ponaša na terenu. Tek onda bi se možda mogao porediti s Messijem", rekao je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi