Jednog od najvećih talenata na svijetu želi pola Evrope, ali Arsenal ima "posebno" oružje

Sjajni fudbaler stiže na Emirates

Jednog od najvećih talenata na svijetu želi pola Evrope, ali Arsenal ima "posebno" oružje

E. Oštraković

Engleski mediji tvrde da se Xavi Simons nalazi na vrhu liste želja Mikela Artete, te da Topnici imaju tajno oružje kako bi ga doveli u London.

Naime, nakon što je stigao iz PSG-a 2022. godine Simons igra fenomenalno u dresu PSV Eindhovena, te je spreman za novi klub.

Ove sezone je odigrao 34 utakmice u dresu PSV-a, te je postigao 19 golova i dodao devet asistencija i to nije promaklo velikim klubovima.

Momak za kojeg se smatra da je jedan od najvećih talenata na svijetu bi tako karijeru trebao nastaviti na Emiratesu.

Iako su za njega zainteresovani brojni klubovi ne samo iz Engleske, nego i iz cijele Evrope on bi trebao postati novi igrač Arsenala.

Bili su Topnici povezani sa Simonsom i u januaru, a kako prenose engleski mediji Topnici imaju prednost kada je riječ o potpisu ovog fudbalera.

Oglasi

Naime, trenutno brigu o karijeri Simonsa vode engleski agenti Stuart Peteres i Darren Dein, a upravo ovaj drugi je jako zanimljiv.

Radi se o sinu Davida Deina čovjeka koji je bio suvlasnik Arsenala jako dugo, te njegov sin Darren navija za ovaj klub.

"Njegovi novi agenti imaju brojne kontakte u Arsenalu, čak i Arsene Wenger ima svoj uticaj", nedavno je rekao De Mos, novinar iz Nizozemske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno prioritet Arsenala je Declan Rice, ali dugo se govori o tome da Topnici žele još mnogo pojačanja ovog ljeta.

Ostaje da vidimo da li će jedno od njih biti i Xavi Simons.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi