Xavi: Dembele mora proći posljednji ispit u Barceloni

Poručuje legenda Katalonaca

Xavi: Dembele mora proći posljednji ispit u Barceloni

Ousmana Dembele mora proći "posljednji ispit" u Barceloni kako bi se dokazao i opravdao 105 uloženih miliona eura, smatra legendarni vezni fudbaler ovog kluba, Xavi Hernandez.

Kao što već svi dobro znamo, francuski vezni fudbaler je stigao u Barcelonu prošlog ljeta, u 'posljednji čas', kako bi klub smirio bijesne navijače koji su žalili za odlaskom Neyamra. Ipak, Dembelea je veoma brzo zadesila teška povreda zbog koje nije igrao nekoliko mjeseci, a nakon povratka na teren igra sve bolje.

Ipak, Xavi smatra da on treba proći još jedan ispit.

"Dembeleu će trebati malo vremena. Barcelona je poput posljednjeg ispita za fudbalere. Dembele sada treba da odradi neku vrstu odbrane magistarskog rada zato jer ne može svaki fudbaler da igra za ovaj klub", rekao je Xavi, a onda je obrazložio svoju odluku:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zašto? Zato što neke stvari morate znati tri puta više nego na drugom mjestu. Barca koristi jedva 30 metara terena. Dembele je veoma talentiran, brz je, ali ovdje neće dobiti taj prostor na terenu kojeg je imao u Dortmundu ili Rennesu".

Za kraj dodajmo da je Dembele u tekućoj sezoni odigrao ukupno 14 utakmica u svim takmičenjima i u strijelce se upisao tek jednom. Bilo je to protiv Chelseaja u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka kada je Barca kući slavila sa 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi