Xavi "prelomio": Završavam karijeru i želim da budem trener koji će gajiti napadački stil

Odlazak još jedne legende

Xavi "prelomio": Završavam karijeru i želim da budem trener koji će gajiti napadački stil

Endin Čaušević

Legendarni španski fudbaler Xavi Hernandez danas je zvanično saopštio da će na kraju ove sezone završiti svoju igračku karijeru.

Xavi je sigurno jedan od najboljih veznih igrača svih vremena, a u dresu Barcelone i reprezentacije Španije uspio je osvojiti sve što je mogao. Skoro cijelu karijeru proveo je u katalonskom klubu, a onda je na ljeto 2015. godine odlučio da potpiše za katarski Al Sadd.

Ovaj 39-godišnji fudbaler je i sa Al Saddom uspio da osvoji azijsku Ligu prvaka, te je odlučio da je došlo vrijeme da okači kopačke o klin. Xavi je danas zvanično potvrdio da će to uraditi na kraju ove sezone.

"Ovo je moja posljednja sezona kao fudbalera i želim da potvrdim da je tačno da završavam karijeru. Ipak, radujem se budućnosti u kojoj želim da se posvetim trenerskom poslu", rekao je Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Legendarni igrač je poručio da će kao trener gajiti isti stil kao i Johan Cruyff, a to je napadački stil koji već godinama igra Barcelona.

"Želim da moj tim bude napadački orijentisan. To je stil koji je utvrdio Cruyff koji je moj idol u mnogim stvarima. La Masia je taj stil usavršila i želim da to nastavim. Volim gledati napadački fudbal i tome su me učili otkad znam za sebe", dodao je Xavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi