Xavi veznjaka dovodi uz pomoć Yaye Tourea: "Nazovi ga i reci da ga želim"

Već je pristao da dođe u Barcelonu

Xavi veznjaka dovodi uz pomoć Yaye Tourea: "Nazovi ga i reci da ga želim"

Endin Čaušević

Španski mediji uveliko pišu o tome da će Franck Kessie na ljeto potpisati za Barcelonu.

Kessie već nekoliko sezona igra za Milan, ali je odbio ponudu italijanskog kluba da produži svoj ugovor i očito da je odlučio da bez obeštećenja napusti San Siro ovog ljeta.

Za njega je interes pokazalo nekoliko evropskih klubova, ali prethodnih desetak dana uveliko se piše o tome da je Kessie već odlučio da karijeru nastavi u dresu Barcelone.

Ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je jutros da su Kessie i Barcelona dogovorili skoro sve detalje ugovora, te da katalonski klub sada priprema svu potrebnu papirologiju kako bi se ugovor potpisao.

Poznato je da Kessie ima pravo da već sada potpiše za novi klub jer je ušao u posljednjih pola godine ugovora s Milanom. Barcelona je učinila maksimum da ga dovede što je ovaj veznjak itekako shvatio i odlučio je da pristane.

Kako je Romano objavio prije nekoliko dana Xavi Hernandez je lično odlučio da nazove Kessieja i kaže mu da ga želi u svojoj ekipi što je čini se bilo odlučujuće da ovaj veznjak pristane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, Xavi nije bio jedini koji je kontaktirao Kessieja. Trener Barcelone zamolio je svog bivšeg saigrača Yayu Tourea da ga također nazove i objasni mu šta ga čeka u Barci, te da ga Xavi želi u svojoj ekipi što je ovaj nekadašnji veznjak odmah uradio.

Toure je svom sunarodnjaku rekao kakav iskorak će napraviti u karijeri odlaskom u Barcelonu, a Kessie je ubrzo nakon toga pristao da potpiše ugovor s ovim klubom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Ovo je zvijer od igraca. Nadam se stvarno. Sa Pedrijem i Gabijem oko sebe, Aubameyangom, Dembeleom i Toureom u napadu ... bice veselo :)))
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi