Shaqiri neočekivano otišao u Ameriku: Ozvaničili njegov dolazak, pa spomenuli Messija

Napustio Lyon nakon svega pola godine

Shaqiri neočekivano otišao u Ameriku: Ozvaničili njegov dolazak, pa spomenuli Messija

E. Čaušević

Švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri nakon svega pola godine odlučio je da napusti Lyon.

Shaqiri je u finišu ljetnog prelaznog roka napustio Liverpool i odlučio je karijeru nastaviti u Lyonu, ali se u francuskom klubu zadržao kraće nego što je iko mogao da zamisli.

Švicarac je bio poprilično standardan ove sezone i mnogi su iznenađeni odlukom da napusti Lyon i karijeru nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, Shaqiri je potpisao za Chicago Fire, a američki klub danas je ozvaničio dolazak velikog pojačanja. Sezona u MLS-u počinje idućeg mjeseca, a Shaqiri će sigurno biti ogromno pojačanje za Chicago.

Ovaj klub je danas na zanimljiv način objavio dolazak Shaqirija, te su poručili da i Chicago ima svog Messija.

Lyon će od prodaje Shaqirija dobiti oko sedam miliona eura, te će imati zaradu od milion eura s obzirom da su ga ljetos kupili od Liverpoola za šest miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi