Peti transfer Intera ovog ljeta je završena stvar

Stiže Yann Aurel Bisseck

Peti transfer Intera ovog ljeta je završena stvar

Eldar Ganibegović

Inter je ovog ljeta poprilično aktivan na tržištu. Neki igrači su otišli, četvorica su došla, a praktično je završen i peti ulazni transfer viceprvaka Evrope.

Dileme nema, Inter je dogovorio dolazak novog fudbalera. U pitanju je njemački defanzivac kamerunskog porijekla, Yann Aurel Bisseck.

Da je stvar završena na svom Twitter profilu potvrdio je i transfer guru, Fabrizio Romano. 

Inter će za njega danskom Aarhusu platiti otkupnu klauzulu od sedam miliona eura, a dugogodišnji ugovor mladi fudbaler potpisat će u toku ove sedmice.

On je u danski Aarhus otišao u ljeto 2021. godine na jednogodišnju posudbu iz Kolna, nakon čega ga je prošlog ljeta ovaj klub kupio za 670 hiljada eura i sada će dobro profitirati na njemu. 

Oglasi

Ovaj fudbaler inače je seniorsku karijeru i započeo u Kolnu, a igrao je još za Rodu u Nizozemskoj, te za Guimaraes u Portugalu. 

Za mlađe selekcije Njemačke je nastupio 22 puta i postigao tri pogotka, a bio je i kapiten U-21 selekcije Elfa. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je Inter u pitanju, do sada su stigli i Asllani, Frattesi, Acerbi i Thuram i očito je da se na tome italijanski velikan neće zaustaviti.

Što se odlazaka tiče, klub su do sada napustili Džeko, Brozović, Pinamonti, Mulattieri, Pirola, Hoti i Škriniar. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije