Zaboravljeni reprezentativac Francuske šokirao sve: "Želim na Svjetsko prvenstvo, pješke ću doći"

Smatra da može pomoći reprezentaciji

Zaboravljeni reprezentativac Francuske šokirao sve: "Želim na Svjetsko prvenstvo, pješke ću doći"

Samir Mlaćo
Nekadašnji francuski reprezentativac Yann M'Vila vjeruje da se opet može vratiti u reprezentaciju Francuske.

U reprezentaciji je zadnji put bio prije deset godina i do sada je odigrao 22 meča.

M'Vila trenutno nastupa za Olympiacos, a nastupao je za Saint Etienne, Rubin Kazan, Sunderland, Inter, Rennes...

Ove sezone upisao je 19 nastupa u svim takmičenjima i nije se upisao u listu strijelaca.

"Vjerujem da mogu da se vratim u reprezentaciju Francuske. Moja 22 nastupa daju mi želju da igram. Nositi boje svoje zemlje čini me vrlo ponosnim. Veoma sam vezan za Francusku, spreman sam doći pješke da pomognem“, rekao je on, te dodao.

"Još uvijek vjerujem da ću se naći na Svjetskom prvenstvu, reprezentacija mi je puno pomogla“.

Oglasi

Naveo je da je napredovao, ali da brojni stručnjaci ne gledaju utakmicu, te da su stvorili o njemu određenu sliku, po njegovom mišljenju pogrešnu.

Francuska reprezentacija će uskoro dobiti i novog selektora, a to će biti legendarni Zinedine Zidane.

Zinedine Zidane se vraća trenerskom poslu nakon godinu i po, a 50-godišnji stručnjak će postati novi selektor reprezentacije Francuske umjesto Didiera Deschampsa.

Čuveni Francuz napustio je Real Madrid u maju 2021. godine. Odlučio je uzeti pauzu od posla i odbio je sve ponude koje su mu stizale u prethodnih godinu i po.

"Zidane će postati novi selektor reprezentacije Francuske nakon Svjetskog prvenstva bez obzira na rezultat. Dogovor je postignut i ugovor kreće od januara 2023. godine", napisao je novinar Sergi Valentin.

Oglasi

Zizou je nedavno i lično potvrdio da se uskoro vraća trenerskom poslu.

"Uskoro se vraćam. Sačekajte, samo malo strpljenja. Uskoro, uskoro. Nisam daleko od novog trenerskog posla", istakao je on.

Francuskoj legendi prethodnih mjeseci stizale su brojne ponude. Finansijski su bile zaista ogromne, ali on ih je sve odbio.

Prema određenim informacijama interes za 50-godišnjeg trenera imali su PSG, Newcastle i Manchester United. Mogao je tražiti šta je htio, no on je odlučio sačekati posao u nacionalnom timu.

Zidane je u trenerskoj karijeri radio samo u Real Madridu. U prvom mandatu na klupi španskog velikana je proveo godinu i po, vratio se ponovo u klub u martu 2019. i ostao je nešto više od dvije godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Od madridskog giganta oprostio se prošle godine, a s Realom je Zizou osvojio 11 trofeja od čega tri Lige prvaka, te po dva trofeja La Lige, Superkupa Španije i Evrope te FIFA klupskog prvenstva.

Podsjetimo, aktuelni selektor Francuske Didier Deschamps na klupi ove selekcije je već 10 godina i Trikolori će u Kataru braniti naslov prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi