Bayern konačno riješio pitanje golmana - Odabran je 'čudak' među stativama
Bayern je prema svemu sudeći uspješno popunio poziciju golmana i čudesni golman staje među stative bavarskog velikana (Foto: EPA)

Danas stiže potvrda

Bayern konačno riješio pitanje golmana - Odabran je 'čudak' među stativama

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern danas će konačno dobiti novog golmana, a to će prema očekivanjima biti fenomenalni reprezentativac Švicarske Yann Sommer (34), koji će postati broj jedan bavarskog velikana do kraja sezone.

Yann Sommer bio je prvi izbor njemačkog prvaka koji je krenuo u potragu za novom 'jedinicom' nakon što je Manuel Neuer slomio nogu i posao će po svemu sudeći biti zaključen danas.

Borussia iz Monchengladbacha pristala je na ponudu Bayerna od osam miliona eura plus milion bonusa za Sommera i obećali su da će 34-godišnjem Švicarcu dopustiti prelazak u Minhen čim oni završe posao oko zamjene.

To su i uspjeli. S francuskim Montpellierom završili su transfer još jednog Švicarca Jonasa Omlina (29) te će on zamijeniti starijeg sunarodnjaka na mjestu golmana Borussije.

Yann Sommer bi već danas mogao biti predstavljen kao novi golman Bayerna. To bi mu bio potpis karijere, a radi se o zaista fantastičnom čuvaru mreže.

Sommer već godinama brani na vrhunskom nivou u dresu Borussije iz Monchengladbacha. Početkom ove sezone srušio je rekord po broju odbrana u jednom meču Bundeslige i to upravo u utakmici protiv Bayerna.

Oglasi

Njegove odbrane godinama unazad su zaista spektakularne i često je znao donijeti bodove svom timu za kojeg je odigrao ukupno 335 utakmica tokom osam godina.

Prethodno je Sommer branio za Grasshoppers, Basel i Vaduz, a za reprezentaciju Švicarske nastupio je ukupno 80 puta.

Hasan Salihamidžić pažljivo saslušao menadžera Vladana Kovačevića i zatim mu saopštio surovu istinu

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Kovačević (24) ponuđen je prije nekoliko dana minhenskom Bayernu.

Vladan Kovačević imao je jako dobre nastupe u dresu poljskog Rakowa. Svojim odbranama je privukao pažnju većih klubova, a njegov menadžer Franjo Vranjković ga je ponudio Bayernu.

Menadžer 24-godišnjeg čuvara mreže smatra jednim od najboljih mladih golmana Evrope i dovoljno kvalitetnim da čuva mrežu tima kao što je Bayern.

Oglasi

"Predlažem Bayernu da razmisli o dovođenju Vladana Kovačevića. On je najbolji mladi golman u Evropi. Nijedan golman nema ono što on ima", rekao je Vranjković za Bild i danas je dodao:

"Engleski klub je sad spreman da ga kupi i da ga posudi u neku od deset najboljih liga Evrope u narednih šest mjeseci i u klub koji se bori za trofeje. To bi bilo idealno za Bayern".

"Svi bismo bili zadovoljni takvim razvojem situacije. Rakow bi završio sjajan posao, engleski klub bi dobio golmana kojeg žele, Bayern bi imao poprilično mirnu mrežu i Kovačević bi bio korak bliže velikoj karijeri", poručio je Vranjković.

Agent nekadašnjeg golmana Sarajeva uspio je s ovom idejom doći do direktora Bayerna Hasana Salihamidžića, no razgovor nije dugo trajao i sve je okončano u nekoliko rečenica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Agent Vladana Kovačevića razgovarao je ove sedmice s Hasanom Salihamidžićem. Zamolio ga je da barem pogleda Kovačevića i razmisli o ideji da ga dovede. Međutim, Salihamidžić je bio jasan da Bayern nije zainteresovan", piše Bild.

Kovačević će tako morati sačekati ponudu kluba koji ga želi u svojim redovima i vidjet ćemo kada bi se potencijalni transfer mogao desiti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pa bolji je Ulreich. Bezveze transfer bjezi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi