Početak priprema kao iz noćne more: Sastanak i riječi koje od tog igrača nije htio da čuje

Želi da napusti Manchester City

Početak priprema kao iz noćne more: Sastanak i riječi koje od tog igrača nije htio da čuje

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će braniti skoro sve trofeje. Međutim, nije sve počelo tako bajno za Pepa Guardiolu jer ga je jedan prvotimac zvao na razgovor kako bi mu saopštio da želi napustiti klub i da je svoju odluku već donio.

Pep Guardiola je s Manchester Cityjem prošle sezone uspio da osvoji trostruku krunu, no jasno je da se tu ističe trofej Lige prvaka kojeg je klub s Etihada osvojio po prvi put u svojoj historiji.

Jasno je bilo da će biti promjena u igračkom kadru Cityja ovog ljeta, a prvi koji je otišao je Ilkay Gundogan koji je bio ponajbolji igrač ovog kluba u finišu sezone. Gundogan je otišao be obeštećenja, te je potpisao za Barcelonu.

Odlazaka i dolazaka će na Etihadu sigurno još biti jer se u klubu tek zagrijavaju za ljetni prelazni rok. Pripreme su počele prije nekoliko dana, no Guardiolu se dočekao hladan tuš već prvog dana.

Poznato je da se već odavno špekuliše da bi Kyle Walker mogao da napusti Manchester City ovog ljeta iako je Guardiola protiv toga. Walker nema minutažu kao ranije, no Guardiola ga smatra itekako bitnim članom ekipe i ne želi da on ode.

Oglasi

Međutim, Walker je čini se odlučio da je vrijeme za novi izazov u karijeri, a kada je čuo da ga želi minhenski Bayern dileme više nije bilo.

Ugledni njemački novinar Florian Plettenberg objavio je da je Walker već nakon prozivke imao sastanak s Guardiolom i da mu je priznao da želi da napusti klub, te da mu je cilj da potpiše za Bayern.

[related]https://twitter.com/Plettigoal/status/1681756289980825603[/related]

Engleski reprezentativac je priznao da je već donio odluku i da želi da ide u Bayern, te da se nada da mu Guardiola oko toga neće praviti problem jer je svjestan da ga ne želi pustiti tako lako.

Walker je dogovorio sve uslove s Bayernom, ali klubovi se nisu još uvijek dogovorili obeštećenja i čeka se da Guardiola da zeleno svjetlo za odlazak iskusnog desnog beka.

Pripreme za Pepa nisu počele baš najbolje jer nije očekivao da će već prvog dana ostati bez još jednom važnog prvotimca. No, čini se da Walkeru neće praviti probleme i da bi Englez uskoro trebao s Bavarcima potpisati ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je dogovorio s Bayernom saradnju do ljeta 2025. godine uz opciju produženja na još jednu sezonu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi