'Čudak' staje na gol Bayerna!
Švicarski čuvar mreže je godinama u samom vrhu Bundeslige po odbranama i mnogi vjeruju da je previše podcijenjen s obzirom na kvalitet kojeg posjeduje (Foto: EPA)

Kahn i Salihamidžić našli rješenje

'Čudak' staje na gol Bayerna!

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern u potrazi je za golmanom nakon što je Manuel Neuer slomio nogu na skijanju, a najbliži tome da stane među stative njemačkog prvaka je fenomenalni švicarski čuvar mreže Yann Sommer (34).

Manuel Neuer je na bizaran način tokom skijanja slomio nogu i za njega je ova sezona završena, a Bayern je krenuo u potragu za novim golmanom koji će biti prvi izbor do kraja sezone.

Bavarski velikan želio je vratiti Alexandera Nubela koji je na posudbi u Monacu. Međutim, ovaj golman ne želi da se vrati i da bude drugi izbor po povratku Neuera u novoj sezoni, pa je izvjesno da se on neće vraćati sve dok Neuer nosi dres tima iz Minehna.

Zbog toga se rukovodstvo Bayerna na čelu s Oliverom Kahnom i Hasanom Salihamidžićem okrenulo drugim opcijama. Spominjali su se Dominik Livaković, Keylor Navas i Yassine Bounou, ali niko od njih neće doći u Minhen.

Glavni kandidat za jedinicu Bayerna je 34-godišnji Švicarac Yann Sommer. S obzirom na to da pregovori s Nubelom ne idu prema planu, Sommer dolazi u prvi plan i izvjesno je da bi on mogao stići u Minhen.

"Bayern je kontaktirao Yanna Sommera. Švicarac je glavna opcija ako ne dođe do dogovora o povratku Nubela. Sommerov ugovor u Gladbachu ističe tokom ljeta i mogu ga dobiti veoma povoljno. On je otvoren za prelazak u Minhen", pišu brojni njemački mediji.

Oglasi

Sommer već godinama brani na vrhunskom nivou u dresu Borussije iz Monchengladbacha, a početkom ove sezone srušio je rekord po broju odbrana u jednom meču i to upravo protiv Bayerna.

Njegove odbrane su zaista spektakularne i često je znao donijeti bodove svom timu za koji je odigrao ukupno 335 utakmica tokom osam godina.

Prethodno je Sommer branio za Grasshoppers, Basel i Vaduz, a za reprezentaciju Švicarske nastupio je ukupno 80 puta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kruna karijere definitivno bi mu bio potpis za Bayern. Titula u Njemačkoj je nešto što je izvjesno u dresu bavarskog velikana, a borio bi se i za ostale trofeje.

Sommera često nazivaju i čudakom među stativama što nije nikakvo čudo s obzirom na to kakve je odbrane imao proteklih godina.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi