Niko nema taktiku za branjenje kao Sommer: Jedan detalj je dovoljan za hipnozu penalđije

Zaustavio i Jorginha

Niko nema taktiku za branjenje kao Sommer: Jedan detalj je dovoljan za hipnozu penalđije

A. Čaušević

Proteklih mjeseci Yann Sommer je postao kralj odbranjenih penala. 

Sommer je zahvaljujući treninzima sa posebnim naočarama značajno napredovao te se nameče kao specijalistu za zaustavanje udaraca sa bijele tačke. 

Reprezentativac Švicarske je bio odličan na Evropskom prvenstvu, a sjajnu formu potvrdio je i u remiju protiv Italije kada je imao niz sjajnih odbrana, uključujući i penal. 

Jorginho slovi za neprikosnovenog izvođača penala, ali ga je Sommer u njihovom obračunu uspio nadmudriti. 

Italijan prije udarca poskoči te pogleda na koju stranu golman pada, međutim nasjeo je na Sommerov trik kao i neki prethodnici popoput Sergia Busquetsa i Kyliana Mbappea.

Naime, prije samog šuta Sommer napravi trzaj u jednu, da bi se nakon toga bacio u suprotnu stranu. Tako je bilo i protiv Jorginha. Kako je to izgledalo pogledajte ovdje. 

Veznjak Azzurra je pomoslio da će se Švicarac baciti u njegovu lijevu stranu, ali je otišao u desnu baš tamo gdje je Jorginho i šutirao pa je penal odbranjen bez problema. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

I dok Sommer nastavlja da skida skalp zvučnim imenima Jorginho se s druge strane definitivno treba zabrinuti pošto je promašio već peti penal u protekloj godini što je jasan znak da su golmani pronašli rješenje za njegovu tehniku.

"Golmani počinju da proučavaju moje šuteve. Sada ću i ja početi da proučavam njih. Već razmišljam kako ću izvoditi penale ubuduće", rekao je Jorginho poslije Švicarske.

Top Komentari

rocccavela
ČauševiČu, nisam baš siguran da se piše penalĐija i nameČe. Možda da potražimo Rick & Morty tandem da te vrate par godina, pa da pokušaš naučiti. :)
8 0
zajid08
Jorghino je provaljen...
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi