'Čudak' među stativama propušta Svjetsko prvenstvo
Foto - EPA

Sommer ne ide u Katar

'Čudak' među stativama propušta Svjetsko prvenstvo

M. Šljivak

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za mjesec dana, a već je potvrđeno kako nekoliko velikih zvijezda zbog povrede neće nastupiti na Mundijalu.

Tako je Francuska ostala bez N'Gola Kantea, Portugal bez Dioga Jote, no najveći udarac mogla bi dobiti reprezentacija Švicarske.

Čudesni golman Yann Sommer mogao bi propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu. Golman Borussije iz Monchengladbacha i čovjek koji oduševljava odbranama vjerovatno će propustiti prvenstvo nakon što se povrijedio u meču njemačkog Kupa protiv Darmstadta.

Sommeru je stradao članak. Povreda je po prvim informacijama poprilično teška i 33-godišnji golman će vjerovatno utakmice iz Latara gledati na TV-u.

Prava je šteta što će Sommer propustiti Mundijal jer se radi o čovjeku koji je Švicarcima mogao donijeti mnogo.

Njegove odbrane su jedne od najboljih u svijetu fudbala. Proteklih godina činio je čuda na golu Borussije, a ove sezone imao je jednu od najboljih izvedbi ikad.

Oglasi

U susretu s Bayernom uspio je postaviti rekord Bundeslige s 19 odbrana u jednom meču, a perfektan dan mu je pokvario Leroy Sane koji ga je ipak uspio savladati.

Yann Sommer je karijeru počeo u ekipi Basela. U početnoj fazi karijere ovaj 33-godišnjak je išao na posudbe u Vaduz i Grasshopers, a nastupima u dresu Basela privukao je pažnju na sebe.

Član Borussije iz Monchengladbacha postaje 2014. godine. Već je devetu sezonu član ovog kluba i postao je klupska legenda.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sommer je za Borussiju odigrao ukupno 335 utakmica, a u dresu reprezentacije Švicarske nastupio je 76 puta.

Švicarci na Svjetskom prvenstvu u Kataru igraju u grupi s Brazilom, Srbijom i Kamerunom.

Top Komentari

Medo-Brundo
Vi ste munja “Čudesni golman Yann Sommer mogao bi propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu. Golman Borussije iz Monchengladbacha i čovjek koji oduševljava odbranama vjerovatno će propustiti prvenstvo”
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije