Švicarska šokirala Španiju u Zaragozi, Portugalci rutinski slavili u Pragu

Odluka pada u posljednjem kolu

Švicarska šokirala Španiju u Zaragozi, Portugalci rutinski slavili u Pragu

E. Čaušević

Reprezentacija Švicarske večeras je u gostima pobijedila Španiju sa 2:1, dok je Portugal sa 4:0 slavio u Pragu protiv Češke u meču petog kola Lige nacija.

Španija je bila večeras veliki favorit u meču protiv Švicarske, ali na kraju gosti su uspjeli da dođu do zlata vrijedna tri boda s kojim su se vratili ponovo u igru za ostanak u Ligi A ovog takmičenja.

Crvena furija je nakon 19 godina ponovo igrala u Zaragozi na stadionu La Romareda, ali ovu noć neće pamtiti baš po dobrom jer su sada u teškoj situaciji da na kraju budu prvi i prođu u nokaut fazu za osvajanje Lige nacija.

Švicarska je večeras fantastičnom borbom uspjela da dođe do pobjede, a gosti su odlično otvorili meč.

U 21. minuti Švicarska je povela sa 1:0 kada je Vargas centrirao iz kornera, a najviši u kaznenom prostoru Španije bio je Akanji koji pogađa mrežu Unaija Simona.

Španci su imali incijativu na sredini terena i nekoliko dobrih prilika do kraja prvog poluvremena, ali se rezultat nije mijenjao.

Oglasi

Međutim, početkom drugog poluvremena domaći su uspjeli da poravnaju na 1:1. Asensio je asistirao odlično za Jordija Albu koji sjajno matira golmana gostiju i postiže gol za izjednačenje.

No, slavlje domaćih je kratko trajalo jer je Švicarska samo tri minute kasnije utišala navijače na La Romaredi i ponovo je stigla do prednosti.

Švicarci ponovo dolaze do vodstva nakon kornera. Ovaj put nakon centaršuta Akanji je bio asistent, a loptu u mrežu na kraju poslao je Embolo. Španija je pokušala da dođe do pobjede, ali je ostalo 2:1 za goste.

U istoj grupi igrali su večeras Češka i Portugal. Gosti su u Pragu slavili sa 4:0 i iskoristili su kiks Španije i preuzeli prvo mjesto u grupi.

Portugal je nakon prvog poluvremena vodio sa 2:0 golovima Dalota i Brune Fernandesa. U drugom dijelu ponovo Dalot pogađa mrežu Češke za 3:0, a konačnih 4:0 za Portugal postavio je rezervista Diogo Jota.

Treba istaći da je u 13. minuti meč obilježio žestok sudar Ronalda i golmana Vaclika nakon čega je Portugalac zadobio nezgodnu povredu nosa i krvario je, ali je uspio da na kraju odigra svih 90 minuta i upiše asistenciju.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Situacija u ovoj grupi je sljedeća. Portugal je prvi s 10 bodova i ima dva boda više od Španije. Upravo Portugal i Španija će za tri dana igrati okršaj za prvo mjesto, a Portugalu je dovoljan i remi da ostane prvi.

I u borbi za treće mjesto odlučujue direktni okršaj Švicarske i Češke u St. Gallenu. Švicarci trenutno imaju 6 bodova, dva više od Češke i dovoljan im je također remi da budu treći i ostanu u Ligi A. Poznato je da posljednja ekipa na tabeli ispada u Ligu B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi