UEFA ponovo ukazala čast i povjerenje Irfanu Peljti

Sudi važan meč

UEFA ponovo ukazala čast i povjerenje Irfanu Peljti

E. Ganibegović

Najbolji bh. sudac Irfan Peljto odavno uživa veliko povjerenje UEFA-e.

Krovna kuća evropskog fudbala ponovo mu je ukazala veliku čast i povjerenje, te ćemo ga u utorak gledati na djelu u A diviziji Lige nacija.

Naime, Peljto će biti glavni sudija na utakmici 6. kola ovog takmičenja između Švicarske i Češke Republike. Meč se igra u St. Gallenu s početkom od 20:45 sati.

Asistenti Irfanu Peljti u Švicarskoj biti će Amer Macić i Davor Beljo. Četvrti sudija je Miloš Gigović. Peljti će ovo biti sedma utakmica koju će suditi u UEFA-inim takmičenjima ove sezone.

Podsjetimo, danas je u Sarajevu održan seminar za suce Premijer lige Bosne i Hercegovine, na kojem je predavanje održao i najbolji poljski sudac Szymon Marciniak koji je sinoć na Bilinom polju dijelio pravdu u duelu Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Inače, Švicarci i Česi prvo večeras trebaju da odigraju svoje utakmice u petom kolu. Švicarska gostuje kod Španije, dok Češka dočekuje Portugal.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Grupa 2 A divizije Lige nacija

# ODIGRANO SUSRETA TIM BROJ BODOVA
1. 4 Španija 8
2. 4 Portugal 7
3. 4 Češka 4
4. 4 Švicarska 3

Prema trenutnom stanju u grupi 2 A divizije Lige nacija, Češka je u boljoj poziciji u odnosu na Švicarsku, no vrlo lako bi se moglo desiti da u utorak između ove dvije selekcije gledamo direktan duel za ostanak u eliti Lige nacija.

Prvu utakmicu ove dvije ekipe odigrale su u prvom kolu u Pragu, kada je domaći tim pogocia Kuchte i Sowa (autogol) slavio pobjedu rezultatom 2:1. 

Promo

Top Komentari

Mostarac94
Poserem mu se na svaku diplomu, kokosar sarajevski
2 8
Ecosport
UEFA sigurno nije gledala utakmicu Velež - Sarajevo gdje je sarajevski sudija sudio u korist sarajevskog kluba
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi