Nesretni protivnik se istopio pred Ronaldom: "Gdje si krenuo? Dođi ovamo"

Luda scena

Nesretni protivnik se istopio pred Ronaldom: "Gdje si krenuo? Dođi ovamo"

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo predvodi ekipu Al Nassra u prvenstvenom meču protiv gradskog rivala Al Riyadha, a pred sam početak desila se zanimljiva scena između njega i kapitena protivničke ekipe Abdulelaha Al Khaibarija.

Cristiano Ronaldo je najveća zvijezda prvenstva Saudijske Arabije. Gdje god da se pojavi vlada istinski spektakl, a čak i protivnički igrači se 'izgube' kada dođu oči u oči s Portugalcem.

Zanimljiva scena desila se neposredno pred početak današnjeg duela između Al Nassra i Al Riyadha. Kapiten gostiju Abdulelah Al Khaibari bio je u glavnoj ulozi.

On je došao oči u oči s Ronaldom kako bi sa sudijama odredili ko će imati posjed lopte i kako bi odabrali strane. Međutim, nesretni Al Khaibari se potpuno zbunio.

Veznjak Al Riyada je uzeo zastavicu od Cristiana i okrenuo se kako bi se pridružio svom timu. Međutim, Cristiano je reagovao, pozvao je protivnika koji je bio veoma iznenađen.

Oglasi

"Gdje si krenuo? Dođi ovamo", rekao je Ronaldo protivniku, a sve je izazvalo osmijehe kod sudija koji vode ovaj meč.

Al Khaibari se poprilično obrukao u ovom slučaju. Ipak, nikom nije svejedno doći pred Ronalda, pa mu i ne treba previše zamjeriti ovakve greške.

Cristiano Ronaldo nastavio seriju golova

Cristiano Ronaldo je i u ovom meču nastavio fenomenalnu seriju golova u dresu Al Nassra. Pogodio je za vodstvo nakon pola sata igre.

Portugalac je tako došao do 16. gola u 15. utakmici u prvenstvu Saudijske Arabije. Moguće je da će se ova brojka do kraja utakmice dodatno povećati.

Iza CR-a smjestio se Aleksandar Mitrović. Srbin je za sada na 14 golova u dresu Al Hilala, a dvocifren je još napadač Damaca Georges-Kevin N'Koudou koji je postigao 13 golova.

Bitka za prvog strijelca lige bit će neizvjesna do samog kraja. Naravno, Ronaldo je najveći favorit za osvajanje ove titule, dok je Al Nassr u popriličnom zaostatku za Al Hilalom.

Oglasi