Ante Budimir namjestio loptu na bijelu tačku, a onda potez režisera prenosa Hrvatu "ukrao šou"

Sjajan detalj s jučerašnjeg meča

Ante Budimir namjestio loptu na bijelu tačku, a onda potez režisera prenosa Hrvatu "ukrao šou"

E. Čaušević

Osasuna je jučer uspjela izbjeći poraz na gostovanju kod Cadiza, a najzaslužniji bio je hrvatski napadač Ante Budimir koji je postigao gol za izjednačenje. Upravo gol Budimira se našao u centru pažnje zbog odličnog detalja koji smo vidjeli tokom direktnog prenosa.

Cadiz i Osasuna odigrali su derbi ekipa koje se nalaze u donjem dijelu tabele La Lige, a na kraju utakmica je završena rezultatom 1:1.

Domaći su do prednosti stigli u 19. minuti kada je Marti pogodio za 1:0 nakon što ga je uposlio Alejo. Cadiz je uspio da čuva prednost, ali je Osasuna sredinom drugog poluvremena poravnala na 1:1.

Gosti su nakon nesmotrenosti jednog igrača Cadiza i poslije VAR provjere dobili penal, a odgovornost s bijele tačke preuzeo je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Zeničanin je bez problema uspio da pogodi mrežu Cadiza za 1:1 i donese Osasuni bod na gostovanju, no jedan detalj kada je Budimir izvodio najstrožiji kaznu bio je posebno interesantan.

Oglasi

Španci su pokazali koliko dobro rade direktne prenose mečeva i to sve više i više izgleda kao da je upitanju videoigrica, a ne meč uživo.

Naime, kada je Budimir namjestio loptu na bijelu tačku "pauk kamera" bila mu je odmah iza leđa i gledatelji preko TV ekrana mogli su da uživaju u zaista idealnom kadru priliko izvođenja penala.

Budimir je poslao loptu u jednu, a golmana Cadiza u drugu stranu za 1:1 što je bio i konačan rezultat ove utakmice, a penal hrvatskog napadača možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 32-godišnji napadač i ove sezone je prva zvijezda Osasune i igra u zaista odličnoj formi što posebno može radovati Zlatka Dalića.

Budimir je na 16 mečeva u La Ligi već zabio osam golova i uspio je da upiše još dvije asistencije. U Osasunu je stigao prije dvije godien za osam miliona eura iz Mallorce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi