Arapi na iskušenju, Brozović je dobio ponudu iz Evrope i borit će se za prvaka

Napušta Ronaldo i društvo, odlazi u vatrenu borbu za trofej

Arapi na iskušenju, Brozović je dobio ponudu iz Evrope i borit će se za prvaka

Samir Mlaćo

Hrvat Marcelo Brozović bi uskoro mogao napustiti Saudijsku Arabiju i vratiti se u Evropu. Brozović trenutno dijeli svlačionicu sa Cristianom Ronaldom u Al Nassru, no možda i ne dugo.

Naime, pojedini turski mediji prenose da Galatasaray želi dovesti Brozovića na posudbu. Žele ga angažovati na šest mjeseci, te navode da Brozović ne bi imao ništa protiv povratka u Evropu.

Prema istim izvorima, turski klub bi preuzeo Brozovićevu platu, ali i platio kompenzaciju Al Nassru za puštanje na šest mjeseci.

Brozović je u Al Nassrt stigao prošlog ljeta i potpisao ugovor na tri godine te po sezoni zarađuje 25 miliona eura. Najskuplji je hrvatski sporta, te mu sigurno prija avantura u Arabiji.

U 18 utakmica upisao je tek jedan pogodak i četiri puta je asistirao, a sa njim u klubu pored Ronalda su i Sadio Mane, te Laporte i drugi.

Oglasi

Ni to im za sada nije dovoljno da bi bili prvi s obzirom da za Al Hilalom zaostaju čak sedam bodova.

Brozović je u Saudijsku Arabiju stigao iz Intera, a nastupao je i za Dinamo Zagreb, te Lokomotivu i Hrvatski Dragovoljac.

U Arabiji osvojio "obične" ljude

Brojne zvijezde koje su stigle u Saudijsku Arabiju vrlo rijetko izlaze u javnost. Kada su na ulici imaju posebno obezbjeđenje, te gotovo niko ne može da dođe do njih.

Brozović je potpuno drugačiji. Tako se nedavno pojavio snimak na kojem je Brozović sa svojom porodicom. Djelovali su opušteno, Marcelo je razgovarao sa suprugom, te držao četverogodišnjeg sina u naramku.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nije im bilo potrebno nikakvo obezbjeđenje i očigledno da im se dopao i život u Saudijskoj Arabiji. Ova zemlja je specifična po nekim pravilima života, pa su pojedine nogometne zvijezde svjesne toga i odbile poziv bogatih klubova.

Brozović nije, a da li će pristati da krene put Turske, ostaje da se vidi. U Galatasarayu vjeruju da mogu do titule prvaka ove sezone, a glavni rival im je Fenerbahče našeg Edina Džeke. Trenutno ova dva tima imaju isti broj bodova i sezona vjerovatno nikada i nije bila zanimljivija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi