Ukrajinski napadač uoči duela sa BiH: Ne želim se zamarati utakmicom u Helsinkiju
FOTO - EPA

Idu po pobjedu od prve minute

Ukrajinski napadač uoči duela sa BiH: Ne želim se zamarati utakmicom u Helsinkiju

Adnan Beganović

U posljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Zenici će večeras smage odmjeriti Bosna i Hercegovina i Ukrajina.

Našem nacionalnom timu večerašnji duel nema nikakvu važnost s obzirom da smo porazom od Finske izgubili sve izglede za plasman u baraž, dok Ukrajinci pobjedom mogu osigurati plasman u svojevrsne dodatne kvalifikacije.

U Ukrajini su svjesni šta im večerašnja pobjeda može donijeti i krenut će po pobjedu od prve minute, a napadač Roman Yaremechuk uoči susreta tvrdi da se ne zamara rerzultaom duela Finske i Francuske.

"Iskreno, teško je razmišljati o utakmici u Helsinkiju i ne želim se s tim zamarati. Želim se usredotočiti na našu igru. Uostalom, Finska ne igra protiv nekog autsajdera nego protiv svjetskog prvaka", rekao je napadač Benfice i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Svi znaju snagu francuske reprezentacije, no ponavljam, ne želim razmišljati o tom meču. Bitno je da večeras razmišljamo samo o našem meču, oslonimo se na našu snagu i pokušamo osvojiti tri boda".

Dodajmo na kraju da je Finska drugoplasirana uoču posljednjeg kola sa 11 osvojenih bodova uz gol razliku 10:8, dok je Ukrajina trećeplasirana sa devet bodova uz gol razliku 9:8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi