Yaya Toure dobio ponudu: Da, u pitanje je velikan

Mnogi su zaključili da je dotakao dno, ali...

Yaya Toure dobio ponudu: Da, u pitanje je velikan

Yaya Toure je svojevremeno važio za jednog od najboljih veznjaka svijeta, a bio je i glavni krivac za mnoge velike uspjehe Manchester Cityja.

Ušao je međutim u pozne igračke godine, a onda je i njegova karijera počela rapidno ići silaznom putanjom.

Izgubio je mjesto u starnoj postavi Cityja, a ljetos je ostao bez kluba. Uspio je pronaći angažman u Olympiacosu, klubu u kojem je igrao u sezoni 2005/2006, ali je grčki velikan odlučio raskinuti saradnju sa njim poslije samo tri mjeseca.

Mnogi su tada zaključili da je dotakao dno, ali sada je 35-godišnji Yaya Toure jako blizu novog anažmana i to u jednom od najvećih klubova na Otoku.

Još ranije su se pojavile informacije da je Yaya Toure odbio angažmane u Kini i SAD-u, te da je odlučio čekati ponudu sa Otoka, a sada je ona i stigla. Ipak, ne iz Engleske nego iz Škotske.

Navodno Brendan Rodgers želi vidjeti Tourea u svojoj ekipi, pa je Celtic uputio ponudu iskusnom veznjaku koji bi već u januaru mogao obući kultni zeleno-bijeli dres.

U Celticu bi Yaya udružio snage sa svojim bratom, Kolom Toureom, koji je danas pomoćnik na Celtic Parku.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
cuj dotakao dno a covjek milionee zaradio... i moze opet zaraditi u kini u Saudijskojj arabiji americi...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi