Yaya Toure na klupi kluba iz Premiershipa?
FOTO: EPA

Od naredne sezone

Yaya Toure na klupi kluba iz Premiershipa?

Haris Zilić

Legedarnog Yayu Tourena uskoro bi mogli gledati na klupi prvog tima Tottenhama.

Ostrvski mediji prenose vijest da bi Yaya Toure naredne sezone mogao biti pomoćnik Antonu Conteu na klupi tima iz Londona, ali paralleno bi vodio i omladinske pogone Tottenhama.

Toure je već radio kao asistent u prvom timu. Imao je angažmane u Olimpiku iz Donetska i Akhmatu iz Groznog.

Bilo je riječi da bi Toure mogao i na klupu Olympiacosa čiji je dres nosio u periodu od 2005. do 2006. godine, međutim Tottenham očekivano sprema bolju ponudu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još je neizvjesno da li će londonski tim igrati u Ligi prvaka naredne sezone, a mnogo toga će biti jasnije u četvrtak kada odigraju zaostalu utakmicu Premiershipa protiv Arsenala koji im je direktni konkurent u borbi za četvrto mjesto u prvenstvu.

Yaya Toure je bogatu igračku karijeru okončao van granica Evrope u sezoni 2019/2020. kada je nosio dres kineskog Qingdao Huanhaija.

Top Komentari

MaDaj
Hahahaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti