Burne reakcije s Anfielda: "Odajte im priznanje"; "Spremali se sedmicu, a mi igramo svaka tri dana"

Klopp i Van Dijk nakon kiksa

Burne reakcije s Anfielda: "Odajte im priznanje"; "Spremali se sedmicu, a mi igramo svaka tri dana"

Eldar Ganibegović

Liverpool i Tottenham remizirali su 1:1 u 36. kolu Premier lige.

Gosti iz Londona stigli su do prednosti preko Sona u 56. minuti, da bi Diaz donio izjednačenje Redsima u 74. minuti, no više od toga domaći tim nije mogao.

Nakon ovog remija, Liverpool je preuzeo prvu poziciju na tabeli. Sada imaju 83 poena koliko i Manchester City, ali bolju gol razliku, no i utakmicu više.

Dakle, sve se i dalje pita Manchester City, a Liverpoolu za titulu trebaju sve pobjede do kraja uz barem jedan poraz Građana.

Nakon utakmice stižu i reakcije trenera Liverpoola Jurgena Kloppa i Virgila van Dijka, defanzivca ovog tima.

"Stvarno sam zadovoljan učinkom i ponosan na mentalitet koji su momci pokazali protiv nevjerovatno dobrog protivnika s planom igre. Nekoliko stvari danas je bilo na drugoj razini, kontrapres je bio izvanredan. Ali oni su zabili  gol, a mi smo morali ostati mirni i pojačati pritisak, a to je veliki izazov", rekao je Klopp i dodao:

"Očito nije rezultat koji smo željeli, ali izvedba je bila takva da je utisak dobar. Nevjerovatno je teško igrati protiv protivnika s igračima svjetske klase i menadžerom svjetske klase kada su imali sedam dana za pripremu, a mi igramo svaka tri dana."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Frustrirajuće je gubiti bodove, ali moramo se oporaviti i odigrati preostale utakmice. Predstoje nam prilično uzbudljive utakmice i ovu frustraciju moramo iskoristiti protiv Aston Ville", mišljenja je Van Dijk. 

"Odajte im priznanje, i oni su stvorili dobre šanse. Tražili smo izjednačenje i dobili ga. Tražili smo pobjedu, ali je danas, nažalost, nismo uspjeli dobiti. Svi smo mi ljudska bića pa postoji razlog zašto se loše osjećamo kada ispustimo bodove", dodao je reprezentativac Holandije. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...spremali se 7 dana da se brane sa 10 igraca i valjaju po terenu pola utakmice...zabarska posla,vazda ciganluk neki...ovako ce i onaj majmun zabarski u finalu LP igrati sa onim spanskim ciganima...i oni su se protiv Cityja valjali citav produzetak...
5 15
Goran86
Inter, Benfika, Viljareal sve krema.. PSG, Celzi, City...jos ovog treceg iz Engleske pa nek se zale Perezu opet
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti