Yeovil Town nakon meča prozvao Alexisa: Nismo sigurni da si bio igrač utakmice

Čileanac se našao na udaru kritika

Yeovil Town nakon meča prozvao Alexisa: Nismo sigurni da si bio igrač utakmice

Čileanski reprezentativac Alexis Sanchez sinoć je debitovao u dresu Manchester Uniteda, a nakon susreta je proglašen i za igrača meča.

Njegov Manchester United je porazio Yeovil sa 4:0 u okviru FA Cupa, a Alexis je upisao jednu asistenciju za 72 minute provedene na terenu. Nakon utakmice Čileanac je proglašen za najboljeg igrača što se nije svidjelo Yeovilu, a ovaj klub je to preko Twittera i napisao.

"Alexis Sanchez je proglašen za najboljeg igrača susreta. Nismo sigurni ko je to izabrao, ali to je komercijalno donesena odluka, ako je uopšte i razmatrana", navodi Yeovil na Twitteru.

Ruku na srce, Alexis i jeste imao nekoliko loših poteza i nije odigrao posebno dobar meč, ali ipak je upisao asistenciju za gol Herrere i osim toga je učestvovao u akciji kod prvog gola te se može slobodno reći da je uticao na gol Rashforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Sanchez je u United stigao prije nekoliko dana iz Arsenala, a priliku za debi u Premier ligi imat će u srijedu navečer kada Crveni đavoli gostuju Tottenhamu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi